Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel 16 milyon emekli Ankara'da adalet arayacak

16 milyon emekli Ankara'da adalet arayacak

İnsanca bir yaşam sürebilmenin zorlaştığı Türkiye’de 16 milyon emeklinin yarısı 7 bin 500 TL maaş alıyor. 10 Aralık’ta Ankara’da ‘Büyük Emekli Mitingi’ni gerçekleştirecek olan emekliler, ‘Adalet istiyoruz’ derken DİSK-Emekli Sen Antalya Şube Başkanı Seracettin Saraç, 'Haklarımızı alacağız' diyerek mitinge davet çağrısı yaptı. 

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
16 milyon emekli Ankara'da adalet arayacak

Emeklilerin yaşadığı sorunlar sebebiyle DİSK-Emekli Sen, Tüm Emeklilerin Sendikası ve Emekliler Dayanışma Sendikası 10 Aralık’ta Ankara’da ‘Büyük Emekli Mitingi’ düzenleyecek. Emeklilerin yaşadığı sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Emekli Sen Antalya Şube Başkanı Seracettin Saraç, Türkiye’de bulunan 16 milyon emeklinin neredeyse yarısının borç batağında olduğunu dile getirdi. Saraç konuşmasının devamında, 'Biz emeklilerin gerçeği, 79 yaşında evine ekmek götürebilmek için çalışmak zorunda kalan ve iş cinayetlerine kurban edilen bir ülkede yaşıyor olmamızdır. AKP iktidarının tercih ettiği ekonomik sosyal ve siyasal politikaları sonucunda işçileri, emekçileri, açlık ve yoksullukta eşitleyerek, bir avuç sermayeyi refahta eşitlediği gerçeğidir. Yıllarca ülkemizin her köşesinde değişik işlerde çalışan ve tüm değerleri üreten, belirli bir süre sonra hak ettiği emekliliği insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmeleri hakkını elde eden 16 milyon emekli ve hak sahibi yanlış uygulanan hesapsız plansız savurgan ve vurdumduymaz politikaların esiri olmuştur' dedi.

'EMEKLİLER AÇLIKLA BOĞUŞUYOR'

'Bugün ülkemizde 16 milyon emeklinin yüzde 48’lik dilimini oluşturanlar, ya güvencesiz koşullarda gayri resmi işlerde çalışmaktadır, yada ikinci bir iş aramak zorunda bırakılmaktadır” diyerek emeklilerin, emekli haklarını kazanmasına rağmen çalışmaya mecbur olduklarını ifade eden Başkan Saraç, “Alım gücünün sürekli düştüğü, temel gıdadan temel tüketim mallarına koşar adım yapılan zamlar. Gelirde, vergide adaletsizlikler işçi emekçi ve emeklilerin belini bükmüş ve sefalet içinde yaşam sürmeye mahkum edilmişlerdir. İşte bu gerçekliğin içinde İstanbul Avcılar da 79 yaşında bir emekli, bir binanın çatı aktarma işinde çalışırken iş cinayetine kurban edilmiştir. Bu cinayeti "vadesi dolmuş" deyip sıradan bir vaka gibi görerek mukadderat olarak kabul edenler, "zulmü kadere" bağlayanlardır. İktidar sosyal devlet anlayışının gereklerini uygulamalıdır. Emeklilik bahşedilen değil, insanca yaşam hakkıdır. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam için, itibarlı, adaletli, eşitlikçi bir emeklilik istiyoruz. Biz emekliler geçim sıkıntısı çekerek açlıktan, barınmada yaşanılan sorunların yol açtığı korkuyla tüketilemeyen elektrik, doğalgaz ve katı yakıt yakmaktan imtina ederek soğuktan, ekonomik yetersizliklerle erişilemeyen sağlıktan ölmek istemiyoruz. Biz emekliler son kötü günleri yaşamak yerine, İlk güzel günleri yaşamak istiyoruz. Biz Disk Emekli-Sen olarak Hacı Bayram Kaymak gibi 79 yaşında çalışmak zorunda bırakılarak ölmek istemiyoruz. İnsanca bir yaşam ve emeklilikte Adalet istiyoruz' diyerek tüm emeklileri Ankara’ya dayanışmaya çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
PVC yaz-kış ayarı nasıl yapılır Pencere kış ayarı ne işe yarar? Çift açılımlı pvc pencere ayarı

PVC yaz-kış ayarı nasıl yapılır Pencere kış ayarı ne işe yarar? Çift açılımlı pvc pencere ayarı