Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Tedavi gören kuşlar doğaya salındı

Tedavi gören kuşlar doğaya salındı

Antalya Doğal Yaşam Parkı'nın klinik bölümünde bir süre boyunca tedavi gören ve rehabilitasyon süreci başarıyla tamamlanan Kerkenez türü kuş, doğal yaşama yeniden kazandırıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Doğal yaşamın sürdürülebilirliğine katkı sağlamayı amaçlayan Antalya Doğal Yaşam Parkı, koruma ve rehabilitasyon çabalarını sürdürüyor. Park ekibi, Serik bölgesinde yaralı halde bulunan bir Kerkenez kuşunu tedavi edip tekrar doğal yaşamına kazandırdı. Uzun bir süre boyunca parkın klinik bölümünde tedavi gören Kerkenez kuşu, başarılı bir rehabilitasyon sürecinin ardından tekrar özgürce uçabilme yetisine kavuştu.

Alaca baykuşlar geceleyin salındı. Tedavi altında olan iki Alaca Baykuş, gece saatlerinde doğaya salındı. Bu tür baykuşlar, gece avlanmaya alışkın oldukları için vücut ağırlıklarının yüzde 5'ini oluşturan gözleri sayesinde gece saatlerinde doğal yaşama bırakılıyor.

Antalya Doğal Yaşam Parkı Müdürü ve Veteriner Hekim Dr. Aygül Arsun, tedavi sonrası doğaya salınan Kerkenez kuşunun başarılı bir uçuş sergilediğini belirtti. Arsun, "Serik bölgesinden getirilen ve tedavisi tamamlanan Kerkenez kuşunu tekrar doğaya salma işlemini gerçekleştirdik. Kuşumuz güzel bir uçuşla doğal yaşam alanına özgürlüğüne kavuştu. Parkımız, ormanlık bir alanda bulunduğu için bu alanda salmayı uygun gördük" açıklamasını yaptı.

Ebabil kuşlarının tedavisi ise halen devam ediyor. Antalya Doğal Yaşam Parkı Müdürü Dr. Aygül Arsun, Ebabil kuşlarının yüksek irtifalı bölgelere salınacağını belirtti. Şu an için kuşların uçma yetenekleri kapalı bir ortamda gözlemleniyor. Arsun, "İlerleyen aşamalarda 2 Ebabil kuşunun uçma yeteneklerini yüksekten serbest bırakarak test edeceğiz. Onların tedavileri tamamlandıktan sonra doğal yaşama yüksekten bırakılarak kazandırılacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
 “Şişman kadınlar cennete giremez.”

 “Şişman kadınlar cennete giremez.”