Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Otizmli Bireyler Kurumlardan Destek İstedi

Otizmli Bireyler Kurumlardan Destek İstedi

Otizmli Bireyler Derneği Başkanı Gülperi Kestane, Konyaaltı Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayarak eğitim merkezine kavuştuklarını belirterek, “Çocuklarımızın öğle yemeğini Konyaaltı Belediyesi verirken, ulaşımı aileler kendi imkanları ile sağlıyor. Bu konuda kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Otizmli Bireyler Kurumlardan Destek İstedi
KAYNAK: Haber Mekezi

Otizmli Bireyler Derneği Başkanı Gülperi Kestane dernek olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Otizmli Bireyler Derneği’nin 5 ailenin bir araya gelmesiyle oluşturulan bir dernek olduğunu ifade eden Kestane, “Bu ailelerin ortak özelliği hepsinin ergen yaşlarda otizmli çocuklarının olması. Antalya’da birçok sivil toplum kuruluşu otizmin farkındalığı için çalışmalar gerçekleştiriyor. Her çalışma da bizlere göre çok değerli ve desteklenmesi gereken çalışmalar. Peki biz niçin Otizmli Bireyler Derneği’ni kurduk? Bizim çocuklarımız 15 yaş üstü bir grup oluşturmakta. Bütün ailelerin çocukları belli bir eğitimden geçmiş olsa dahi çözüm noktasına ulaşmamış ise hepsinin gelecek kaygısı yoğun olarak ortaya çıkıyor. Bu da belli bir yaş grubundan sonra el becerilerinin, mesleki bilgilerinin, iş bilgilerinin belli düzeyde ve kapasitelerde de olsa çocuklarımıza verilmesini sağlamak bizim birinci görevimiz haline geldi. 5 aile olarak çıktığımız bu yolculukta aramızda şimdi 30’a yakın üyemizle Otizmli Bireyler Derneği olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Otizmli Bireyler Kurumlardan Destek İstedi

“BİR RUH HASTALIĞI DEĞİL”

“Otizm terimi, zaman içinde yerini, otizm spektrum bozuklukları (ASD – autism spectrum disorders) terimine bırakmıştır. Otizm spektrum bozukluğunun nörolojik nedenlerden kaynaklandığı sanılmaktadır. Otizm spektrum bozukluğu tanılı bireylerin önemli bir bölümünde (yaklaşık yüzde 35), beyindeki anormal elektrik hareketlerine bağlı olarak; nöbet, istemsiz hareketler, bilinç yitimi vb. nörolojik sorunlar da görülebilir. Otizm spektrum bozukluğu bir ruh hastalığı değildir; ancak, belirtileri bazı ruh hastalıklarını çağrıştırabilir. Yapılan bilimsel araştırmalar, otizm spektrum bozukluğunun çocuk yetiştirme özellikleriyle ya da ailenin sosyo-ekonomik özellikleriyle ilişkisi olmadığını göstermiştir. Otizm spektrum bozukluğunun kalıtsal olabileceği yönünde bulgular vardır; ancak, buna yol açan gen ya da genler henüz bulunmuş değildir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AFAD Açıkladı: Ege Denizi'nde Deprem Oldu!

AFAD Açıkladı: Ege Denizi'nde Deprem Oldu!