Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Manisa'da Su Çalıştayı başladı! Başkan: Uykularım kaçar hale geldi

Manisa'da Su Çalıştayı başladı! Başkan: Uykularım kaçar hale geldi

Manisa'da Su Çalıştayı düzenlendi. Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, "Su konularını araştırdıkça uykularım kaçar hale geldi" dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Manisa'da Su Çalıştayı başladı! Başkan: Uykularım kaçar hale geldi
KAYNAK: İHA

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Su Çalıştayı”, su kaynaklarının verimli kullanımı ve sürdürülebilirliğine dikkat çekmek amacıyla başladı.

Su Çalıştayında Kritik Konular Ele Alındı

Manisa'da düzenlenen çalıştay, su kaynakları yönetimi ile ilgili farkındalığı artırmayı, tarımsal sulama, atık su geri kazanımı ve Gediz Havzası Yönetim Planı'nın en iyi şekilde uygulanabilirliğini ele alıyor. Çalıştayın açılışında konuşan MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı, artan nüfus ve iklim değişikliği nedeniyle su kaynaklarının hızla tükendiğini vurguladı. “Eskimiş su şebekeleri ve bilinçsiz su kullanımı su kayıplarını artırıyor” diyen Postacı, atık su arıtma tesislerinin kapasitelerinin artırılması ve temiz üretim teknolojilerine geçişin önemine dikkat çekti.

"Uykularım Kaçar Hale Geldi"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, suyun hayati bir öneme sahip olduğunu belirterek konuşmasına başladı. "Su konularını araştırdıkça uykularım kaçar hale geldi" diyen Zeyrek, Türkiye'de kişi başına düşen su miktarının yıllık 4 bin metreküpten, bin 500 metreküpe kadar düştüğünü ifade etti. Başkan Zeyrek, "Su kaynaklarının tükenmesi, sadece su kıtlığı değil, aynı zamanda sağlık sorunlarına ve sosyal krizlere yol açabilir" diyerek, bu konuda acil önlemler alınması gerektiğini söyledi.

"Tatlı Su Kaynakları Az"

"Dünyadaki suyun sadece yüzde 2.5’i tatlı sudan oluşuyor" diyen Zeyrek, dünya su kaynaklarının sınırlı olduğunu ve bu yüzden su kaynaklarının korunmasının kritik önem taşıdığını belirtti. Türkiye'nin Gediz Havzası gibi verimli topraklarında bile su kaynaklarının hızla tükenmekte olduğunu vurgulayan Zeyrek, tarımsal üretimde vahşi sulama alışkanlıklarının terk edilmesi gerektiğini söyledi. “Su geri dönüşümüne ve yağmur suyu hasadına odaklanmamız şart” diyerek konuşmasına devam eden Zeyrek, tüm paydaşlara su yönetiminde bilinçli davranma çağrısında bulundu.

Su Yönetimi İçin Bilimsel Yaklaşımlar

Başkan Zeyrek'in konuşmasının ardından çalıştayda Gediz Havzası Eylem Planı üzerine sunum yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Gökçen Gökdereli, havza yönetiminde alınacak önlemler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hüseyin Erdem Görgün ise çalıştayın tanıtımını yaparak, su yönetimi konusunda akademik yaklaşımların önemini vurguladı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan Dr. Tülay Morsünbül Parmaksız ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan Ahmet Doğan da “Su Yönetimine Kanunun Bakışı” konusundaki görüşlerini sundu.

Çalıştayın son oturumunda Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Azize Ayol, “Su Yönetimi İçin Akademi Ne Diyor?” başlıklı sunumuyla su yönetiminde bilimsel çözümlerin ne kadar önemli olduğunu anlattı. Ayol, “Su kaynaklarının korunmasında akademik araştırmalar ve bilimsel veriler çok daha fazla alan bulmalı” diyerek su yönetimi politikalarında bilimin rehber olması gerektiğini vurguladı.



 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hudutsuz Sevda Yeni Sezonu Ne Zaman Başlayacak? Hudutsuz Sevda Yeni Sezon Fragmanı Yayınlandı!

Hudutsuz Sevda Yeni Sezonu Ne Zaman Başlayacak? Hudutsuz Sevda Yeni Sezon Fragmanı Yayınlandı!