Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Arkadaşı İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi'yi anlattı

Arkadaşı İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi'yi anlattı

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin arkadaşı Büşra Demirkol, son konuşmalarını ve kararını anlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Arkadaşı İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi'yi anlattı
KAYNAK: AA

Ayşenur Ezgi Eygi, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından katledildi. Eygi'nin yakın arkadaşı Büşra Demirkol, ABD'den Aydın'ın Didim ilçesindeki Eygi'nin baba evine taziye ziyareti için geldi. Demirkol, gazetecilere yaptığı açıklamada, Washington Üniversitesi'nde doktora öğrencisi olduğunu ve Eygi ile burada tanıştıklarını belirtti.

Eygi'nin Aktivizmini anlattı

Demirkol, Eygi'nin Washington Üniversitesi'ndeki İsrail karşıtı protestolarda çok aktif olduğunu ve her gün bu eylemlerde bulunduğunu ifade etti. "Sabahlara kadar oradaydı. Her toplantıdaydı. Çok pırıl pırıldı, insan canlısıydı. Her şeye çok duyarlıydı. Babasının da söylediği gibi doğadan insana, kültürlere, dillere... Daha 18 yaşındayken Amerika'daki yerlilerin haklarını savunmak için bir eylemde üç kere plastik mermiyle vurulmuşluğu var" şeklinde konuştu.

Son konuşmaları ne oldu?

Demirkol, Eygi ile İstanbul'da son bir görüşme yaptıklarını ve Eygi'nin Filistin'e gitme kararı aldığını belirtti. "Onu tanımak bir şeref. O zaman da zaten konuşuyorduk, gitmek istiyordu, hangi organizasyonla gideceğini düşünüyordu, tam karar verememişti. Sonra ben İstanbul'dayken aradı 'ben karar verdim' dedi. Onun aktivizmine, idealizmine, her şeye çok saygı duyarak hatırlatmıştım 'Ayşe biliyorsun, bu çok ciddi bir şey' dedim ve bunu bilerek gitti. 'Biliyorum ama ölürsem de ölürüm' dedi" şeklinde aktardı.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin son Okuduğu Kitap neydi?

Demirkol, Eygi'nin son okuduğu kitabın Cezayir Direnişi üzerine olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İmamoğlu Hanım teyzeye sözünü tuttu: Kırtasiye malzemeleri gönderdi

İmamoğlu Hanım teyzeye sözünü tuttu: Kırtasiye malzemeleri gönderdi