Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Videolar Siyaset Erdoğan'dan kritik kabine sonrası önemli açıklamalar

Erdoğan'dan kritik kabine sonrası önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliği, İsrail'in saldırıları ve gıda denetimleri konularında net mesajlar verdi. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, anayasa değişikliği, İsrail'in saldırıları ve Türkiye'nin iç meselelerine dair net mesajlar verdi.

Yeni Anayasa Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa konusunda tüm siyasi partilere yapıcı bir yaklaşım sergilemeleri çağrısında bulundu. Erdoğan, "Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini samimiyetle temenni ediyoruz. Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle partimizin, Cumhur İttifakının bir sorununun olmadığını, bu tartışmaların sürece katkı sağlamadığını ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullanarak anayasa değişikliği sürecinde uzlaşı arayışına dikkat çekti.

Erdoğan'dan kritik kabine sonrası önemli açıklamalar

Birleşmiş Milletler’e Eleştiri

İsrail'in saldırılarına ilişkin sert eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni hedef aldı. Erdoğan, ""Kendi personellerini dahi koruyamayan Birleşmiş Milletler görüntüsü uluslararası sistem adına utanç ve kaygı vericidir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin İsrail'i durdurmak için daha neyi beklediğini açıkçası biz de merak ediyoruz." diyerek BM'ye yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Türkiye’yi Korumakta Kararlıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede yaşanan çatışmalara ve Türkiye’nin duruşuna da değindi. Erdoğan, “Tüm bölgemizi kasıp kavuran bu kriz fırtınasından Türkiye'yi suhuletle çıkartmakta kararlıyız. Sınırlarımızın hemen ötesinde her gün yeni bir çatışma patlak verirken siyaset kurumunun eski alışkanlıklarla yoluna devam etmesi mümkün değildir. Türkiye'nin umutsuzluk girdabına sürüklenmesini bekleyenlerin gerilimi körüklemesine, 85 milyonun bin yıllık kardeşliğine gölge düşürmesine müsaade etmeyiz. Türkiye'yi kendi iç dinamikleri üzerinden köşeye kıstırarak denklem dışına atma girişimlerine rıza gösteremeyiz.” ifadelerini kullandı.

Terörle Mücadelede Kararlılık Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yönelik tehditlere karşı mücadelede kararlı olduklarını belirtti. "Bölücü terör dahil Türkiye'ye ve Türk demokrasisine yönelik her türlü tehdidi bertaraf etme irademiz tamdır." diyen Erdoğan, terörle mücadelede hiçbir taviz verilmeyeceğini vurguladı.

Gıda Denetimleri Artacak

Toplantı sonrasında gıda güvenliği konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılında gıda denetimlerinin arttırılacağını belirtti. "Gıda kontrol ekipleri bu sene 990 bin denetim yaptı. Bunları artırarak devam ettireceğiz, vatandaşımızın sağlığının tehlikeye atılmasına göz yummayacağız." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vinello Müzik Sınırları Aştı: Antalya'dan Gaziantep'e Yayılıyor!

Vinello Müzik Sınırları Aştı: Antalya'dan Gaziantep'e Yayılıyor!