1)Taşımalı eğitime son vererek köylerimizi öğretmen ve öğrencilerle buluşturmak, Büyük şehirler yasasının iptaliyle köylerimizi eski köy statüsüne kavuşturmak, özel ve özendirici projelerle köyden kente göçü engellemek,

2 ) Kalkınmanın köy ayağını güçlendirmek, toprak ve hayvancılık tarımı Üzerinde ulusal tarım politikalarıyla tarım girdileri üzerinde desteklemede bulunmak.

3 ) Tepeden itibaren siyasilerin ve bil umum bürokratların mal varlıklarının beyan usulü tespitiyle haksız kazanca dayalı birikimlerin hazineye irat olarak devrinin sağlanması, Her alanda ve her kademede tasarrufun sağlanması.

4 ) Adil vergi düzeninin getirilmesi, enflasyonla mücadele,

5 ) Misakı millide yapılan her alanda ve türlü özelleştirmenin iptaliyle kaynakların devlet eliyle işletilmesi, şeker fabrikaları başta olmak üzere emsallerinin kamu kaynakları olarak geri kazandırılması.

6 ) 15 Temmuz sürecinde farklı gerekçelerle el konularak varlık fonuna devredilen menkul ve gayrimenkullerin iadesi için hukuki analizinin yapılması,

7 ) Ulusal Milli Eğitim politikasıyla yediden yetmişe genel eğitim ve çevre eğitimi gibi, toplumun kentsel ve kırsal kültür profilinin yükseltilmesine özgü kalıcı projelerin geliştirilip uygulanması, yaşama geçirilmesi.

8 ) Köklü bir yargı reformunun yaşama geçirilmesi,

 9 ) Basın ve düşünce özgürlüğünün teminiyle bu konuda yeni düzenlemelerde bulunulması, Devlet planlama teşkilatının yeniden kurulması.

10 ) Her alanda ARGE çalışmaları yapılarak özel ARGE merkezleri oluşturulması.

11 ) Milli koruma kanunu çıkarılması, tüketici hakları yasasının revize edilmesi,

12 ) Sağlıkta çevrecilikte, hayvancılıkta tarım işletmeciliğinde ara insan gücü yetiştiren, teknisyen ve tekniker mezun eden yatılı meslek okullar açılmalıdır

.

13 ) Köy Enstitüleri modeli yeniden güncellenerek kalkınmanın köyden başlatılması sağlanmalı, devletle halkın arasındaki mesafe daraltılmalıdır.

14 ) Güneş, su, rüzgar, termal, biyomas ve tasarruf enerji kaynakları başta olmak üzere, yenilenebilir temiz enerji kaynakları (milli enerjiler) üzerinde geniş tabanlı, kalıcı projeler üretilip yaşama geçirilmelidir.

15 ) Devlet Kurumlarımızın her alanda başarılı olabilmesinde; “gönüllü danışmanlık masaları” oluşturulup deneyimli emeklilerden yararlanılmalıdır.

16 ) Saray olarak kullanılan mekanlar üzerinde ve kamu adına bir genel fizibilite çalışmaları yapılarak kamu yararının arttırılması konusu düşünülebilir.

17 ) Orman yangınlarının engellenmesi, coğrafyamızda ve kentlerimizde yeşil dokunun korunmasına matuf yeni yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

18 ) Göçmen politikası süratle ele alınarak, ekinde çarpık kentleşmenin önüne geçilmelidir. 10 milyona doğru ulaşan sığınmacı makul sürede iade edilmelidir.

19 ) Öncelikle tüm komşularımız başta olmak üzere bir barış coğrafyası yaratılmalıdır.