Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Trabzonspor'da yerli oyuncu ağırlığı artıyor

Trabzonspor'da yerli oyuncu ağırlığı artıyor

Trabzonspor, Süper Lig'de en az yabancı oyuncu kullanan takımlar arasında öne çıkıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trabzonspor'da yerli oyuncu ağırlığı artıyor
KAYNAK: İHA

Trabzonspor, Süper Lig’de bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında en az yabancı oyuncu kullanan takım konumunda. 2021-2022 sezonunda şampiyonluk yaşayan ve kadro istikrarı arayan Trabzonspor, yerli ve yabancı olmak üzere 32 oyuncunun süre aldığı bir dönem geçirdi. Takım, yerli oyuncu kullanma oranını yüzde 45, yabancı oyuncu kullanma oranını ise yüzde 55 olarak belirledi.

Trabzonspor, kadrosunda 13 yabancı oyuncu bulundururken, altyapıdan gelen futbolcularla birlikte yerli oyuncu sayısını 19’a çıkardı. 2024-2025 sezonundan itibaren takip eden ilk üç sezonda A takım listesinde yazılacak yabancı uyruklu futbolcu sayısı 14’ten 12’ye, takip eden sonraki iki sezonda ise 11’e düşürüldü. Sınırlama ise kaldırıldı. Önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmanın planlarını yapan Trabzonspor, yerli ve yabancı oyuncu oluşumunda önemli bir süreç yaşayacak.

Süper Lig’de en fazla yabancı oyuncu kullanan takım Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılılar, yüzde 30 yerli, yüzde 70 yabancı oyuncu kullandı. Fatih Karagümrük yüzde 31 yerli, 69 yabancı ve Gaziantep FK yüzde 31.5 yerli, yüzde 68.5 yabancı istatistikleriyle Galatasaray’ı takip etti. Fenerbahçe yüzde 36.6 yerli ve yüzde 63.5 yabancı oyuncu değerlendirdi. Beşiktaş ise yüzde 43.5 yerli oyuncu, yüzde 56.5 yabancı oyuncuyu sahaya sürdü.

Süper Lig’de en çok yerli oyuncu tercih eden takım Sivasspor oldu. Sivasspor, yüzde 53 oranında yerli oyuncu tercih ederken, yüzde 47 yabancı futbolcu oynattı. Pendikspor yüzde 51 yerli, yüzde 49 yabancı, Trabzonspor da yüzde 45 yerli ve yüzde 55 yabancı futbolcudan yararlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya’da Ayakkabı Hırsızlığı Güvenlik Kamerasında

Alanya’da Ayakkabı Hırsızlığı Güvenlik Kamerasında