Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Trabzonspor Simon Banza'yı Kiralık Olarak Kadrosuna Katıyor

Trabzonspor Simon Banza'yı Kiralık Olarak Kadrosuna Katıyor

Trabzonspor, Braga'dan kiraladığı Simon Banza'yı Türkiye'ye getirerek forma giydirdi. Kongolu forvetin transferi resmen açıklanacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Trabzonspor Simon Banza'yı Kiralık Olarak Kadrosuna Katıyor
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Trabzonspor, Portekiz ekibi Braga'dan kiralık olarak kadroya katmak için prensip anlaşmasına vardığı ve Türkiye'ye getirdiği forvet oyuncusu Simon Banza'ya bordo-mavili formayı giydirdi.

Simon Banza'nın Transferi Açıklanacak

Trabzonspor'un, Demokratik Kongolu santrfor Simon Banza'nın transferini kısa süre içinde resmen açıklaması bekleniyor. 28 yaşındaki futbolcu geride kalan sezonda 41 maçta 23 gol ve 5 asistlik performans sergilemişti. Sözleşme detayları ise Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılacak açıklamanın ardından belli olacak.

Trabzonspor Simon Banza'yı Kiralık Olarak Kadrosuna Katıyor

Banza, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas ile birlikte poz verdi.

Simon Banza Kimdir?

Simon Banza, 13 Ağustos 1996 tarihinde Fransa’da dünyaya geldi. Futbol kariyerine 2003-2007 yılları arasında AFC Creil'de başlayan Banza, genç yaşta yeteneğiyle dikkat çekti. 2011-12 sezonunda Lens altyapısına transfer olan Banza, burada farklı yaş gruplarında mücadele etti ve 2015-16 sezonunda A Takıma yükseldi.

Simon Banza’nın profesyonel kariyeri, Lens'te başladı ve ardından Titus Petange, Famalicao gibi takımlarda oynadı. 2022-23 sezonunda Lens'ten Braga’ya 2.96 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olan Banza, Portekiz temsilcisinin önemli oyuncularından biri haline geldi.

Braga forması altında geçen sezon, Simon Banza, Portekiz Ligi, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Allians Cup'ta toplam 41 maçta görev aldı. Bu maçlarda 23 gol ve 5 asistlik performansı ile dikkat çekti. Braga kariyerinde toplam 90 maçta forma giyen Banza, bu süre zarfında 52 gole doğrudan katkı sağladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gelin Evi Tuğba Keklik Kimdir?

Gelin Evi Tuğba Keklik Kimdir?