Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Tour of Antalya'da Davide Piganzoli şampiyon oldu

Tour of Antalya'da Davide Piganzoli şampiyon oldu

Tour of Antalya 2024'ün son etabında Polti-Kometa takımından Davide Piganzoli'nin şampiyonluğu heyecan yarattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tour of Antalya'da Davide Piganzoli şampiyon oldu
KAYNAK: İHA

Antalya'da düzenlenen ve beşinci yılında oldukça heyecanlı anlara sahne olan Tour of Antalya, Antalya-Antalya etabı ile sona erdi. Perşembe günü Side-Antalya etabıyla başlayan yarış, 183.9 kilometrelik bu son etapla tamamlandı. Tour of Antalya 2024'ün şampiyonu ise üçüncü gün tırmanış etabını kazanarak genel klasmanda birinciliğe yükselen Polti-Kometa takımından Davide Piganzoli oldu.

Tour of Antalya'da Davide Piganzoli şampiyon oldu

Yarış, Antalya Akvaryumu'ndan saat 11.05'te başladı ve 155 sporcu Antalya-Antalya etabı için pedal çevirmeye başladı. İlk 5 kilometrede herhangi bir kopma olmazken, 20. kilometrede iniş sırasında pelotonun hızını arttırmasıyla bazı sporcuların geride kaldığı görüldü. Önemli bir kaçışın olmamasına rağmen, 26. kilometrede grupun toplu geçtiği gözlendi. Peloton, Isparta çevre yoluna doğru ilerlerken, 57.4. kilometrede gerçekleşen sprint kapısına yaklaştı.

Sprint kapısına yaklaşılırken, altı sporcu kaçarak öne geçti. Lucas de Rossi (China Glory takımı), Mauro Verwilt (Tarteletto takımı), Dominik Amann (Vorarlberg takımı), Emir Uzun (Sakarya takımı), Sebastien Niehues ve Paul Wright (Rembe Pro Cycling Team Sauerland takımı) isimli sporcular, pelotonun önüne 1 dakikalık bir farkla geçtiler. Ancak daha sonra farkları 2 dakika 13 saniyeye kadar çıktı. 50. kilometrede sporcuların saatteki ortalama hızı 44 kilometre olarak belirlendi. Sprint kapısını ilk geçen sporcu Mauro Verwilt olurken, Lucas de Rossi ikinci ve Dominik Amann üçüncü oldu.

Yarışın ilerleyen bölümlerinde kaçış grubu peloton tarafından yakalandı. Milyon Antik Kenti geçilirken küçük çaplı bir kaza yaşandı ancak pelotonun zamanı etkilenmedi. 92.2. kilometrede gerçekleşen ikinci kategoriden yokuş primi öncesi pelotonun temposuyla kaçış grubu yakalandı. Etap toplamda 2 saat sürdü ve ortalama hız 38 kilometre olarak kaydedildi.

Tırmanış prim kapısı sonuçlarına gelindiğinde, Kocaaliler Köyü yakınlarında 5 sporcu daha yarışı bıraktı. Böylece yarışa devam eden bisikletçi sayısı 150'ye düştü. 92.2. kilometredeki tırmanış prim kapısını ilk geçen sporcu Corendon Airlines sponsorluğunda Turuncu Mayo için prim kapısı geçildi.

Sonuçlar şöyle oldu:

1- Alessandro Pinarello (VF Group-Bardiani CSF-Faizane)

2- Davide Piganzoli (Polti-Kometa)

3- Simon Dalby (Uno-X Mobility)

4- Giulio Pellizzari (VF Group-Bardiani CSF-Faizane)

5- Sebastien Reichenbach (Tudor)

Turuncu mayoyu elinde bulunduran Natnael Berhane, prim kapısından geçemediği için Davide Piganzoli'ye kaptırdı. Piganzoli, Turuncu mayo ile birlikte Magenta mayo da kazanarak iki mayo sahibi oldu.

Yarış boyunca çeşitli anlar yaşanırken, son 5 kilometrede fark iyice kapandı ve Davide Piganzoli öne geçerek etabı kazandı. Tour of Antalya'nın yeni şampiyonu olarak Davide Piganzoli belirlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Murat Kurum'a Espirili Yanıt

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Murat Kurum'a Espirili Yanıt