Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Toprak Razgatlıoğlu: "Hedefimiz Dünya Şampiyonluğu"

Toprak Razgatlıoğlu: "Hedefimiz Dünya Şampiyonluğu"

Toprak Razgatlıoğlu, üst üste 10 galibiyet alarak Dünya Superbike Şampiyonası'nda lider konumda. Portekiz'deki yarışlar öncesinde rekor hedefiyle Jonathan Rea ve Alvaro Bautista'nın izinden gitmeyi planlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Toprak Razgatlıoğlu: "Hedefimiz Dünya Şampiyonluğu"
KAYNAK: İHA

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda (WSBK) üst üste 10 galibiyet alarak genel sıralamada lider konuma yükseldi. 2021 şampiyonu olan Razgatlıoğlu, yeni takımı Rokit BMW adına yarıştığı Çekya'da tüm yarışları kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Superpole yarışları da dahil olmak üzere toplamda üst üste 10. kez birinci olmayı başaran Razgatlıoğlu, genel klasmanda 303 puanla liderliğini sürdürüyor.

Yarışlara hazırlık ve rekor hedefi

Portekiz'de 9-11 Ağustos'ta gerçekleştirilecek yarışlar öncesinde İhlas Haber Ajansı'na (İHA) konuşan Toprak Razgatlıoğlu, hedefinin Superbike tarihinin üst üste yarış kazanma rekorunu kırmak olduğunu belirtti. Jonathan Rea ve Alvaro Bautista'nın elinde bulunan rekoru kırmayı amaçlayan Razgatlıoğlu, Portekiz yarışları için yoğun bir şekilde hazırlandığını ifade etti.

"BMW ile büyük hedefler koyduk"

Rakiplerini rahatça geçtiğini belirten Razgatlıoğlu, BMW ile yarışmanın kendisi için büyük bir avantaj olduğunu söyledi. "BMW bugüne kadar yarış kazanamayan bir markaydı ve son 6 yıldır hep 10. ve 8. bitiren bir markaydı. Şimdi tamamen farklı bir seviyedeler. BMW sayesinde benim de ismim ve tanınırlığım arttı. İlk senemizde sadece bir öğrenme yılı olarak düşündüğümüz bu süreçte yarışları kazanmaya başlayınca hedefi tamamen dünya şampiyonluğuna çevirdik" dedi.

"Rekor kırmak büyük bir motivasyon"

Superbike tarihinin üst üste yarış kazanma rekorunu kırmak istediğini belirten Toprak Razgatlıoğlu, "Şu an 10 yarış kazandık, eğer 2 yarış daha kazanırsak yeni bir rekor kırmış olacağız. Bu senenin içinde en büyük hedefim üst üste 12 yarış kazanmak. Bu hedefi gerçekleştirdikten sonra dünya şampiyonluğuna odaklanacağız. Şu an her şey yolunda gidiyor ve puan durumunda büyük bir fark var" şeklinde konuştu.

2021 dünya şampiyonluğundan bugüne

Razgatlıoğlu, 2021 yılında son yarışında dünya şampiyonluğunu elde ettiğini ve bunun çok stresli bir süreç olduğunu belirterek, bu yılın daha rahat geçmesini umduğunu söyledi. "2021'de dünya şampiyonluğunu son yarışımda elde etmiştim. Gerçekten çok stresliydi. Bu yıl ise her şey yolunda gidiyor ve daha rahat bir şampiyonluk kazanmayı umuyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da şiddet gören eşek koruma altına alındı

Hatay'da şiddet gören eşek koruma altına alındı