Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Jaan Roose İstanbul'da Kıtalararası İp Üstü Yürüyüşüyle Tarih Yazdı

Jaan Roose İstanbul'da Kıtalararası İp Üstü Yürüyüşüyle Tarih Yazdı

Slackline alanında üç kez dünya şampiyonu olan Red Bull’un Estonyalı sporcusu Jaan Roose, İstanbul’da tarihi bir başarıya imza attı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: AA

Slackline sporunda üç kez dünya şampiyonu olan Jaan Roose, İstanbul'da gerçekleştirdiği olağanüstü performansla tarih yazdı. Continental Pass etkinliğinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla, Roose, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde, deniz seviyesinden 165 metre yükseklikte ve 1074 metre uzunluğundaki ip üzerinde 47 dakikada Asya kıtasından Avrupa kıtasına geçmeyi başardı. Bu başarılı geçişle, Roose, ip üzerinde kıtalararası geçiş yapan ilk kişi oldu.

Jaan Roose İstanbul'da Kıtalararası İp Üstü Yürüyüşüyle Tarih Yazdı

Boğaz'ın Eşsiz Güzelliği İle Yürümek Benzersizdi

Geçişinin ardından Türk bayrağı ile ip üzerinde kısa bir yürüyüş de yapan Roose, İstanbul Boğazı’nın binlerce yıllık kültürel önemi ve doğal güzelliğini vurguladı. Roose, "Boğaz, değişken hava koşulları ve güçlü deniz akıntılarıyla birleştiğinde ip üzerinde yürümek için eşsiz bir yer oldu. Tarih yazdım, dolayısıyla çok mutluyum," ifadelerini kullandı.

Jaan Roose İstanbul'da Kıtalararası İp Üstü Yürüyüşüyle Tarih Yazdı

Şehrin içinde bu yükseklikte yürümek çok zorlayıcıydı

Geçtiğimiz yıl Katar'da dünyanın en uzun tek bina slackline yürüyüşünü gerçekleştiren Roose, Türkiye'de daha fazla projeye imza atma isteğini dile getirdi. İstanbul'da 165 metre yükseklikte ve 1 kilometrelik mesafeyi yürümek, Roose için zorlu bir deneyim oldu. Roose, "Şehrin içinde bu yükseklikte yürümek çok zorlayıcıydı, dikkat dağıtıcı çok şey vardı. Güvenli bir ortamda bu yürüyüşü başardığım için mutluyum," dedi.

Roose, farklı ülkelerde çeşitli ip üstü yürüyüşleri gerçekleştirdiğini belirterek, her deneyimin kendine özgü olduğunu vurguladı. "Her yaptığım ip yürüyüşünün hikayesi farklı. Burada ip üzerinde kıtalararası geçiş yapan ilk kişi oldum. Her ülkenin kültürü ve tarihi farklılık gösterebiliyor ve bu durum branşımı etkiliyor," şeklinde konuştu.

Jaan Roose İstanbul'da Kıtalararası İp Üstü Yürüyüşüyle Tarih Yazdı

projeyi şimdi gerçekleştirebildim

Roose, Türkiye’de ileride başka projeler yapabileceğini de belirtti. "İstanbul'a 12 yıl önce gelmiştim ve o zaman köprünün fotoğrafını çekmiştim. Ancak bu projeyi şimdi gerçekleştirebildim. Türkiye'nin çok güzel yerleri var ve gelecekte bu ülkede daha fazla proje yapabilirim," ifadelerini kullandı.

Roose, başarısında takımının önemli rolü olduğunu vurgulayarak, "Takımıma teşekkür ediyorum. 1 saatlik yürüyüş için çok çalıştık ve takımımın bu başarıda büyük yardımı oldu," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Osmaniye'de Okul Servisi Kazası: 5 Öğrenci Yaralandı

Osmaniye'de Okul Servisi Kazası: 5 Öğrenci Yaralandı