Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Süper Lig'de yabancı oyuncu devri kapanıyor

Süper Lig'de yabancı oyuncu devri kapanıyor

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de uygulanan yabancı oyuncu kuralını değiştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Süper Lig'de yabancı oyuncu devri kapanıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

NTV Spor haberine göre, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'deki yabancı kuralında köklü değişikliklere gidiyor. 2024-2025 sezonu itibariyle yabancı oyuncu sayısını 14'ten 12'ye düşürecek olan TFF, bu sınırlamayı takip eden iki sezonda da sürdürecek. Ancak sürpriz bir kararla, 2027/28 ve 2028/29 sezonlarında yabancı oyuncu sayısını 11'e düşürecek.

Süper Lig'de yabancı oyuncu devri kapanıyor

TFF'nin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, maç günü listelerinde herhangi bir sınırlama olmayacak, ancak A Takım listesine yazılacak futbolcu sayısı 30'dan 26'ya düşürülecek. Bu adımın kulüplerin transfer bütçelerini daha verimli kullanmalarını amaçladığı ifade edildi.

Açıklamada, A Takım listesine yazılacak yabancı uyruklu futbolcu sayısının 2024-2025 sezonundan itibaren 14'ten 12'ye, takip eden ilk iki sezonda 12 olacağı, sonraki iki sezonda ise 11'e düşürüleceği belirtildi.

TFF, kulüpleri yerel oyunculara teşvik etmek adına önemli adımlar atmış durumda. Kulüp A Takım listesine yazılacak 14 yerli futbolcudan ilk 3 sezonda en az 2'sinin, sonraki sezonda ise en az 3'ünün kulüplerin altyapılarından yetişmiş futbolculardan olması şart koşuldu. Ayrıca, 'Kulüp akademisinden yetişmiş oyunculara ek olarak beş sezonda da A Millî Futbol Takımımızda oynama uygunluğu bulunan 14 futbolcudan en az 5'inin ise yerli akademilerde yetişmiş olması zorunluluğu' getirildi.

2024/25 sezonu itibariyle yabancı futbolcu transferlerinden alınacak fon bedellerinin büyük bir kısmının yerli futbolcu oynatan kulüplere 'yerli futbolcu teşvik fonu' olarak ödeneceği vurgulandı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Papua Yeni Gine sokakları polislerin greve girmesiyle karıştı

Papua Yeni Gine sokakları polislerin greve girmesiyle karıştı