Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Serkan Yıldırım'ın Sınıflandırma Sorunu Çözüldü! Paris 2024'te Yarışacak

Serkan Yıldırım'ın Sınıflandırma Sorunu Çözüldü! Paris 2024'te Yarışacak

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, dünya şampiyonu para atlet Serkan Yıldırım'ın Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılabileceğini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Serkan Yıldırım'ın Sınıflandırma Sorunu Çözüldü! Paris 2024'te Yarışacak
KAYNAK: İHA

ürkiye'nin dünya şampiyonu para atleti Serkan Yıldırım'ın Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde ettiği açıklandı. Bu gelişme, Haziran ayından bu yana devam eden sınıflandırma problemi sonrası geldi. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, bu konuda yapılan itirazların ve hukuki mücadelelerin sonucunda önemli bir başarıya imza attı.

Uluslararası Paralimpik Komitesi ile Süreç

Serkan Yıldırım, Mayıs 2024’te Japonya’nın Kobe kentinde düzenlenen Dünya Para Atletizm Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atmıştı. 100 metrede şampiyona rekoru, 400 metrede ise dünya rekoru kırarak altın madalya kazanmıştı. Ancak Haziran ayında, Uluslararası Paralimpik Komitesi’ne bağlı Dünya Para Atletizm Federasyonu’nun (WPA) başlattığı süreçle sporcunun onaylanmış sınıflandırması yeniden incelenmeye alınmıştı. Bu gelişme, Serkan Yıldırım’ın Paris 2024’te yarışamayacağı yönünde bir bilgiyle sonuçlanmıştı.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nin Mücadelesi

Bu durum karşısında Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, IPC ve WPA’daki yetkililere itirazlarda bulundu. Ancak girişimler sonuçsuz kalınca, Almanya yasalarına tabi olan IPC’ye karşı Alman mahkemesinde dava açıldı. 29 Ağustos 2024 tarihinde mahkeme, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nin haklılığını kabul etti ve Serkan Yıldırım’ın Paris 2024’te yarışmasına karar verdi.

Mahkeme Kararı ve Sonuç

Mahkemenin kararının ardından, IPC'nin de bu karara uyarak sporcunun yarışmasına izin verdiği duyuruldu. Serkan Yıldırım, 30 Ağustos 2024 saat 10.00’daki müsabakasına katılabilecek. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, bu süreçte elde edilen başarının Paralimpik Oyunlar tarihinde emsal teşkil edeceğini ve sporcunun bu başarıyı madalya ile taçlandırmasını umduklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur'da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Burdur'da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı