Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Spor Montella: "Türk Halkını Mutlu Etmek Gurur Verici"

Montella: "Türk Halkını Mutlu Etmek Gurur Verici"

EURO 2024'te mücadele eden A Milli Takım'ın teknik direktörü Vincenzo Montella, Türk halkını mutlu etmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Montella: "Türk Halkını Mutlu Etmek Gurur Verici"
KAYNAK: İHA

EURO 2024'te mücadele eden A Milli Takım'ın teknik direktörü Vincenzo Montella, Türk halkını mutlu etmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti. Corriere dello Sport'a konuşan Montella, milli takımın performansı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"Avusturya'yı Yenmemizi Sağlayan Türk Yüreğidir"

Türk halkının milli takımın galibiyeti sonrası sokaklara dökülmesiyle ilgili düşüncelerini paylaşan Montella, "Onları mutlu etmek benim için gurur verici. Beni kendine aşık eden bir ülkeye karşı hissettiğim bir sorumluluktur. Benim gibi oyuncular da aynı sorumluluğu hissediyor. Avusturya'yı yenmemizi sağlayan Türk yüreğidir" dedi. Mart ayında oynanan hazırlık maçındaki farklı mağlubiyetin ardından Avusturya maçının kendisi için özel bir anlam taşıdığını vurguladı.

"Sportif İntikam Değil, Kişisel Rövanş"

Montella, Avusturya karşısındaki galibiyetin sportif bir intikam değil, kişisel bir rövanş olduğunu belirtti. "Avusturya'ya büyük saygı duyuyorum ama bu maç benim profesyonel kariyerim açısından önemliydi. Antrenörler ve oyuncular rekabetçidir, ancak o mağlubiyet kariyerimde bir leke olarak kalıyordu" ifadelerini kullandı.

Milli Oyunculara Övgü

Kaleci Mert Günok'un performansını öven Montella, "Bu, onun mesleği ve kesinlikle çok iyiydi. Onun adına çok memnunum" dedi. Genç yetenekler Arda Güler ve Kenan Yıldız hakkında da konuşan Montella, "Arda muhteşem bir maç çıkardı, çok koştu ve takım için çalıştı. Onunla gurur duyuyorum. Kenan ise hız konusunda muazzam bir yetenek. Maç içindeki anları ve savunmayı daha iyi idare etmeli, ama o öğrenecek" diye ekledi.

"Futbolda Her Şey Mümkün"

Montella, çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, "Turu atlama coşkusu artık geçti. Şimdi Hollanda'yı düşünmek zorundayız. Avrupa Şampiyonası'nın neredeyse tüm maçları sonuna kadar belirsizdi. Futbolda her şey mümkün, bu turnuvada çok daha fazlası mümkün. Ancak dikkatli olmalıyız, gerginlik bizi kandırabilir" şeklinde konuştu.

"Türk Futbol Tarihine Adını Yazdırmış İsimlerle Anılmak Gurur Verici"

Türk futboluna damga vurmuş Fatih Terim ve Şenol Güneş ile kıyaslanması hakkında ise Montella, "Türk futbol tarihine adını yazdırmış isimlerle anılmak beni gururlandırıyor. Fatih Terim ile iyi bir hukukumuz var, karşılıklı saygı var. Kaderimiz kesişiyor" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Gazipaşa'da 91 Yaşındaki Adam Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti

Antalya Gazipaşa'da 91 Yaşındaki Adam Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti