Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Spor Mersin’den Van’a uzanan zorlu parkur tamamlandı

Mersin’den Van’a uzanan zorlu parkur tamamlandı

Türkiye'nin kültür, tarih ve doğasıyla ünlü coğrafyasında gerçekleşen 14. TransAnatolia Rally Raid, Mersin’den başlayarak Van’da sona erdi. Yarış, 15 il sınırını kapsayan 2 bin 200 kilometrelik zorlu parkurda, motosiklet, otomobil, kamyon gibi çeşitli araç kategorilerinde kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Van
Haberleri
Mersin’den Van’a uzanan zorlu parkur tamamlandı
KAYNAK: İHA

Türkiye’nin motor sporları dünyasında önemli bir yere sahip olan TransAnatolia Rally Raid, bu yıl 14. kez düzenlendi. Mersin’den Van’a uzanan 2 bin 200 kilometrelik parkurda gerçekleşen yarış, hem yerli hem de yabancı katılımcılarıyla büyük bir ilgi topladı. Bu zorlu yarışta motosiklet, 4x4 otomobil, SSV, quad ve kamyon gibi çeşitli araçlar yarıştı.

Mersin’den Van’a uzanan zorlu parkur tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Antalya Offroad Kulübü katkıları ile düzenlenen yarış, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğiyle gerçekleşti. 31 Ağustos’ta Mersin’den start alan yarış, İçel, Karaman, Konya, Niğde, Adana, Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis sınırlarından geçerek Van’da sona erdi.

Mersin’den Van’a uzanan zorlu parkur tamamlandı

Zorlu hava ve yol şartları

Yarışmacılar bu yıl, 15 farklı ilin sınırlarından geçen zorlu parkurlarda kıyasıya mücadele etti. Zorlu hava koşulları ve değişken yol şartları, TransAnatolia Rally’nin heyecanını artırdı. Motosiklet, otomobil ve kamyon kategorilerinde yarışan katılımcılar, özellikle zamana karşı yarıştıkları rally kategorisinde, hız kadar dayanıklılığın da önemini gözler önüne serdi.

Mersin’den Van’a uzanan zorlu parkur tamamlandı

Yerli ve yabancı yarışçılar

Bu yıl TransAnatolia’ya Türkiye’nin yanı sıra İtalya, İsviçre, Romanya, Belçika, Birleşik Krallık, Fransa, Hollanda, Almanya, İspanya ve Japonya’dan da yarışçılar katıldı. Yamaha, Sherco ve Ducati gibi motor sporlarının ünlü fabrika takımları da organizasyonda yer aldı. Yarışa toplamda 71 araç ve 91 yarışçı katıldı; bunlar arasında 36 motosiklet, 3 otomobil, 5 SSV ve 1 kamyon bulunuyordu.

Mersin’den Van’a uzanan zorlu parkur tamamlandı

Kazananlar ve dereceye girenler

Yarış sonunda motosiklet kategorisinde, Sherco takımından İspanyol Lorenzo Sanchez Santolino 18 saat 47 dakika 58 saniye ile birinci oldu. Yamaha takımından Allessandro Botturi ikinci, Matteo Drusiani ise üçüncü sırada yer aldı. Otomobil kategorisinde SSV klasmanında Paul Severin-Delphine Delfino ekibi birincilik kürsüsüne çıkarken, otomobil klasmanında Dacia Duster ile yarışan Marian Andreev-Marius Pop ilk sırayı aldı. Kamyon kategorisinde ise Mercedes Unimog ile yarışan Marino Mutti-Andrea Mazzoleni ikilisi galip geldi.

Mersin’den Van’a uzanan zorlu parkur tamamlandı

Raid kategorisinin kazananları

Navigasyonla mücadele eden TransAnatolia Raid kategorisinde kazanan ise Ford Ranger ile yarışan Deniz Sönmez & Barış Sönmez çifti oldu. Bu kategorinin ikincisi yine Ford Ranger ile yarışan Ahmet Terece & Ulaş Germen ikilisi olurken, Suzuki Jimny ile yarışan Emre Şen & Volkan Bilgin çifti üçüncü sırada yer aldı.

Yarışta GT Özel Kupasının sahibi yine Deniz Sönmez & Barış Sönmez olurken, İstanbul Portföy Sporcu Destek Kupasının sahibi ise Muhammet Efe Görür oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
A Milli Futbol Takımı UEFA Uluslar B Ligi'nde İzlanda ile Karşılaşacak

A Milli Futbol Takımı UEFA Uluslar B Ligi'nde İzlanda ile Karşılaşacak