Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Mersin’de Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası yarışları başladı

Mersin’de Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası yarışları başladı

Avrupa Triatlon Kupası’nın ikinci ayağı olan Yenişehir Triatlonu, Mersin’de sporcuların katılımıyla start aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin’de Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası yarışları başladı
KAYNAK: İHA

Avrupa Triatlon Kupası’nın ikinci ayağı olan Yenişehir Triatlonu, Mersin’de sporcuların katılımıyla start aldı. Yenişehir Belediyesi, Avrupa Triatlon Birliği ve Türkiye Triatlon Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği etkinliğin ilk gününde, genç kadınlar ve genç erkekler mücadele etti. Yenişehir sahilinde ve Adnan Menderes Bulvarı’nda gerçekleştirilen yarışlarda, genç kadınlar kategorisinde 20 sporcu ter döktü. Türk sporcumuz Selinay Tuğçe Kır, 1 saat 5 dakika 16 saniyelik performansıyla birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu. İkinciliği Hollanda’dan Merel Veltman, üçüncülüğü ise Letonya’dan Beatu Bula elde etti.

Genç erkekler kategorisinde ise 25 ülkeden 280 sporcunun katıldığı organizasyonda sporcular, denize girip yüzerek, bisiklet sürerek ve koşarak parkuru tamamladı. Kazakistanlı Yegor Krupyakov, 55 dakika 26 saniye 1 saliselik süresiyle zorlu yarışı birinci bitirdi. Aynı ülkeden Alexandr Ten, 55 dakika 26 saniye 5 saliselik süresiyle ikinci olurken, İtalyan Andrea Balestreri ise 55 dakika 36 saniyelik süresiyle üçüncü sırada yer aldı. Genç erkekler şampiyonu fotofiniş ile belirlendi.

Dereceye giren sporculara ödülleri Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İbrahim Yalçınkaya, Avrupa Triatlon Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Pascal Salamin ve Yenişehir Belediyesi’nin Almanya’daki kardeş belediyesi Neustadt Belediye Başkanı Marc Weigel tarafından verildi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılında Mersin’de düzenlenen yarışlarda altın madalya kazanan Selinay Tuğçe Kır’ı ve tüm sporcuları kutladı.

Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası’nın elit kadın ve elit erkek yarışları yarın saat 13.30’da başlayacak. Türkiye Triatlon Federasyonu yaş grupları yarışlarının finalleri ise sabah saat 07.00’de yapılacak. Türkiye ve Avrupa’da triatlon sezonu Yenişehir’deki yarışlarla son bulacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dev otomotiv firması fiyatları indirdi

Dev otomotiv firması fiyatları indirdi