Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Kostas Sloukas Euroleague'de haftanın MVP’si seçildi

Kostas Sloukas Euroleague'de haftanın MVP’si seçildi

Euroleague'in 14. haftasında Panathinaikos'un deneyimli oyuncusu Kostas Sloukas, haftanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kostas Sloukas Euroleague'de haftanın MVP’si seçildi
KAYNAK: İHA

Panathinaikos, deplasmanda ASVEL'i 89-81 mağlup ederken Sloukas, etkileyici bir performans ortaya koydu. 33 yaşındaki Yunan basketbolcu, bu mücadelede 18 sayı, 12 asist, 5 ribaund ve 1 top çalma üretti, toplamda ise 29 verimlilik puanına ulaştı.

Sloukas'ın ASVEL karşısında sergilediği performans sadece galibiyetin değil, aynı zamanda kariyer rekorunun da habercisi oldu. 12 asistle, kariyerindeki en yüksek asist sayısına ulaşan deneyimli oyuncu, takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı. Bu başarı, Sloukas'ın oyun anlayışının ve liderlik vasıflarının bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Panathinaikos'un zaferinde kilit bir rol oynayan Sloukas, hücumdaki etkileyici performansıyla takım arkadaşlarına da katkı sağladı. 

Kostas Sloukas Euroleague'de haftanın MVP'si!

Kostas Sloukas kimdir?

Basketbolun başarılı isimlerinden Konstantinos 'Kostas Sloukas, 15 Ocak 1990 tarihinde doğdu. Yunan profesyonel basketbolcu, A1 Ethniki ve EuroLeague'de Panathinaikos forması giymektedir. Sol elini kullanan ve 1.90 metre boyundaki Sloukas, oyun kurucu pozisyonunda görev alsa da ihtiyaç duyulduğunda şutör gard olarak da performans sergileyebilmektedir.

Basketbol kariyerine Mandoulides'in genç takımında başlayan Sloukas, 2008 yılında Olympiakos ile profesyonel kariyerine adım attı. 2009-10 sezonunda Olympiakos formasıyla Yunanistan Kupası'nı kazanarak kariyerinin ilk şampiyonluğunu elde etti. Daha sonra Aris Selanik takımına kiralanan Sloukas, burada gösterdiği performansla 2010-11 sezonunda Yunanistan Ligi'nde En İyi Genç Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Olympiakos'a döndükten sonra EuroLeague'de Galatasaray Medical Park'a karşı attığı son saniye üçlüğüyle dikkatleri üzerine çeken Sloukas, 2011-12 sezonunda EuroLeague ve Yunanistan Ligi'nde şampiyonluk yaşadı. Haziran 2012'de Olympiakos ile olan sözleşmesini üç yıl daha uzatan basketbolcu, 2012-13 sezonunda üst üste ikinci kez EuroLeague şampiyonluğu yaşadı.

2015 yazında Olympiacos'tan ayrılan Sloukas, kariyerine Fenerbahçe'de devam etti. Fenerbahçe'de gösterdiği performansla EuroLeague'de birçok başarı elde eden Sloukas, 2019 ve 2022'de En İyi EuroLeague kadrolarına seçilerek 2023'te EuroLeague Yılın Alıncı Adamı unvanını kazandı.

Basketbol kariyerinde toplam yedi EuroLeague Finalinde yer alan ve üç kez şampiyonluk yaşayan Kostas Sloukas, başarıları ve etkileyici performansıyla basketbol dünyasında önemli bir yere sahiptir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti'de ayrılıklar bitmiyor! İstanbul İl Başkan Yardımcısı istifa etti

İYİ Parti'de ayrılıklar bitmiyor! İstanbul İl Başkan Yardımcısı istifa etti