Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Fenerbahçe'nin başarısının sırrı hücum-savunma dengesinde

Fenerbahçe'nin başarısının sırrı hücum-savunma dengesinde

Fenerbahçe, bu sezon ligde ve Avrupa'da elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Sezon başından bu yana oynadığı 17 resmi maçı da kazanan sarı lacivertliler, bu başarısını hücum-savunma dengesine borçlu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fenerbahçe'nin başarısının sırrı hücum-savunma dengesinde
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Teknik direktör İsmail Kartal'ın uyguladığı sistem, Fenerbahçe'ye hem hücumda hem de savunmada avantaj sağlıyor. Top kendilerindeyken 2-3-5 şeklinde sahada yer alan Fenerbahçe, rakip savunmaya baskı kurarak gol fırsatları yaratıyor. Top kaybında ise hemen 4-5-1 şekline bürünerek savunmayı güçlendiriyor.

Bu sistem, Fenerbahçe'nin hücumda daha fazla oyuncuyu ileride tutmasına olanak tanıyor. Ferdi Kadıoğlu, İrfan Can Kahveci ve Mesut Özil gibi yaratıcı oyuncular, bu sayede rakip savunmayı zorlayabiliyor. Ayrıca, 2-3-5 sistemi, Fenerbahçe'ye rakip kaleye daha fazla şut çekme imkanı sağlıyor.

Savunmada ise 4-5-1 sistemi, Fenerbahçe'ye daha fazla adamla savunma yapma imkanı tanıyor. Bu sayede, Fenerbahçe, rakip hücumları daha kolay savuşturabiliyor. Ayrıca, bu sistem, Fenerbahçe'ye rakip ataklarda kontra ataklar geliştirme imkanı da sağlıyor.

Fenerbahçe'nin bu sezonki başarısı, İsmail Kartal'ın uyguladığı sistemin ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Kartal, hücumda ve savunmada dengeyi kurarak Fenerbahçe'yi ligin en başarılı takımlarından biri haline getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akşener: Gazze'yi vatan parçası görenler buyursunlar gitsinler

Akşener: Gazze'yi vatan parçası görenler buyursunlar gitsinler