Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Fenerbahçe Union Saint-Gilloise deplasmanında avantaj arıyor

Fenerbahçe Union Saint-Gilloise deplasmanında avantaj arıyor

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu ilk maçı için Fenerbahçe, Belçika'da Union Saint-Gilloise ile kritik bir mücadeleye hazırlanıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fenerbahçe Union Saint-Gilloise deplasmanında avantaj arıyor
KAYNAK: İHA

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu ilk maçında yarın deplasmanda Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise’e konuk olacak. Maç, TSİ 23.00'te başlayacak. Sarı-lacivertliler, bu mücadeleden galip ayrılarak, 14 Mart Perşembe günü sahasında oynanacak rövanş öncesinde avantaj elde etmeyi hedefliyor. Union Saint-Gilloise ile ilk kez karşılaşacak olan Fenerbahçe, zorlu mücadele öncesinde taraftarların desteğini arkasına almak istiyor.

Fenerbahçe Union Saint-Gilloise deplasmanında avantaj arıyor

Fenerbahçe Grubu Lider Tamamladı

Fenerbahçe, bu sezon Avrupa kupalarına UEFA Konferans Ligi elemelerinden katıldı. Sarı-lacivertliler, elemelerde Zimbru'yu, Maribor'u ve Twente'yi eleyerek gruplara kalmayı başardı. H Grubu'nda Nordsjaelland, Ludogorets ve Spartak Trnava ile mücadele eden Kanarya, 6 maçta 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı. Rakip filelere 13 gol atan Fenerbahçe, kalesinde ise 11 gol gördü. Bu performansla sarı-lacivertliler, 12 puanla gruptan lider olarak doğrudan son 16 turuna yükselmeyi başardı.

Avrupa Kupalarında 267. Maç

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında oldukça geniş bir geçmişe sahip. Bugüne kadar 266 maçta mücadele eden sarı-lacivertli ekip, bu süreçte 105 galibiyet elde etti. Ancak, 55 maçta berabere kalırken, 106 maçtan da yenilgiyle ayrıldı. Kanarya, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 360 kez havalandırırken, kalesinde ise 380 gol gördü.

Konferans Ligi'nde 15. Maç

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'nde uzun bir geçmişe sahip. Sarı-lacivertli ekip, bu organizasyonda 14 maçta mücadele etti ve bunların 10'unu kazandı. Ancak, 4 maçta da mağlup oldu. Fenerbahçe, bu müsabakalarda 38 gol atarken, kalesinde ise 19 gol gördü.

Belçika Takımları ile 9. Kez

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında başarılı bir geçmişe sahip. Sarı-lacivertli ekip, Union SG ile ilk resmi maçına çıkacak. Bugüne kadar Belçika ekipleriyle 8 kez karşılaşan Fenerbahçe, bu maçlarda 4 galibiyet elde etti. Ayrıca, Anderlecht ile Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, Şampiyonlar Ligi elemeleri ve Avrupa Ligi'nde 6 kez karşılaşırken, Royal Antwerp ile 2 kez Avrupa Ligi gruplarında mücadele etti.

Union SG Belçika'da lider

Belçika Ligi'nde mücadele eden Union Saint-Gilloise, şampiyonluk yolunda önemli bir performans sergiliyor. 28 maçta 21 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak topladığı 68 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Son 22 maçta yenilmeyen ekip, 61 gol atarken kalesinde ise 29 gol gördü.

Kadıköy'de son 12 maçta namağlup

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'nde sahasındaki tüm maçları kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Kanarya, iç sahada çıktığı son 12 maçta 11 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Sarı-lacivertliler, geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında 5 galibiyet ve 1 beraberlik alarak gruptan lider çıkmıştı. Ancak, son 16 turunda elenmişlerdi.

En golcü isim Batshuayi

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde golcüleri belli oldu. Bu sezon en fazla gol atan oyuncu, 5 golle Belçikalı futbolcu Michy Batshuayi oldu. Takımın tüm kulvarlarda en skorer oyuncusu olan Bosna Hersekli Edin Dzeko, bu organizasyonda 4 gol atarken, Sırp futbolcu Dusan Tadic ve milli futbolcu İrfan Can Kahveci de 4'er golle katkı sağladılar.

Maç hakemi Joao Pinheiro

Portekizli hakem Joao Pinheiro, maçın hakemi olacak. Hakem Pinheiro'nun yardımcılıklarını Bruno Jesus ile Luciano Maia yapacak. Maçın 4. hakemi ise Miguel Nogueira olacak. Zorlu mücadelenin Video Yardımcı Hakemi (VAR) Tiago Martins, AVAR’da da Hugo Miguel görev yapacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli İstihbarat Teşkilatı Süleymaniye'de Nokta Operasyon Gerçekleştirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı Süleymaniye'de Nokta Operasyon Gerçekleştirdi