Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Cumhuriyetimizin 100. yılında İstanbul Maratonu

Cumhuriyetimizin 100. yılında İstanbul Maratonu

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu, bu yıl 45. kez düzenlenecek. 5 Kasım 2023 Pazar günü başlayacak maraton, bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılında koşulacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhuriyetimizin 100. yılında İstanbul Maratonu
KAYNAK: İHA

Toplantıda konuşan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, maratonun Cumhuriyetimizin 100. yılında koşulacak olmasından dolayı anlamlı bir bağ olduğuna dikkat çekti. Aran, “Cumhuriyetimiz de büyük savaşların ardından başlatılmış uzun bir maratona benziyor. Bu uzun maratonda tempomuz da 100’üncü yıl coşkumuz da; ikinci yüzyılımıza girerken, bugüne kadar hayal edip de gerçekleştiremediğimiz ne varsa hepsini hayata geçirmek için azmimiz, inancımız, umudumuz da çok yüksek” dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar,

"Maratonun Türkiye’de atletizmin gelişimine önemli katkı sağladığını belirterek, “Bu organizasyonlar sadece organizatör ülke değil madalya alan ülke de olacağız. 25 kotanın üstünde olimpiyata katılmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

İBB Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur ise,

"Maratonun 45 yıldır ertelenmeden yapılmasının önemli bir başarı olduğunu belirterek, maraton kültürünün sporda önemli bir yeri vardır. 1896’daki ilk olimpiyatlardan bu yana Olimpiyatların son yarışı maratondur. Maraton bitmeden Olimpiyatlar bitmez” dedi.

AW061566_02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dudak uçuklatan fiyatlardan otomobile talep azaldı

Dudak uçuklatan fiyatlardan otomobile talep azaldı