Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor CAS kararı futbol kulüplerini sevindirdi

CAS kararı futbol kulüplerini sevindirdi

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), net ücretin futbolcunun vergisini içermediğini karara bağladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CAS kararı futbol kulüplerini sevindirdi
KAYNAK: Haber Merkezi

NTV Spor haberine göre, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Yannick Bolasie’nin vergi davasıyla ilgili kararını verdi ve bu karar, mali açıdan zor günler geçiren Türk kulüplerine umut oldu. Şu anda Swansea forması giyen Bolasie, Rizespor ile üç yıllık bir sözleşme imzalamıştı. Ancak, Bolasie’nin gelir vergisi ve beyanname cezası nedeniyle ortaya çıkan ek maliyetler, sözleşme anlaşmazlıklarına yol açtı.

CAS kararı futbol kulüplerini sevindirdi

Rizespor, Bolasie’nin net maaşının bankaya yatırıldığını belirtti ve vergisini ödemeyi reddetti. Kulüp, 'Türk Gelir Vergisi Kanunu’na göre bireyler, elde ettikleri gelirlerden doğan vergiyi kendileri ödemekle yükümlüdürler. Futbol kulüpleri yalnızca oyuncular için stopaj vergisi ödemekle yükümlüdür' diyerek karşı cevap verdi.

Bolasie, önce FIFA Uyuşmazlık Çözüm Dairesi’ne başvurdu ancak davayı kaybetti. Daha sonra CAS’a başvuran Bolasie, buradan da olumsuz yanıt aldı. CAS, sözleşmedeki net rakamın bankaya yatmasını yeterli buldu. Bu karar, kulüplere ve futbolcu sözleşmelerine emsal olacak. Ancak, bu kararın sonucunda, futbolcunun vergisi için ayrı bir rakam belirlense bile, bu ödeme de futbolcunun elde ettiği 'gelir' olarak değerlendirilecek ve yine vergilendirilecek

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli Gebze'de icradan satılık 3+1 98 m² daire

Kocaeli Gebze'de icradan satılık 3+1 98 m² daire