Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Beşiktaş'ın yeni hocası imza için geliyor

Beşiktaş'ın yeni hocası imza için geliyor

Beşiktaş anlaşmaya vardığı Teknik Direktör Fernando Santos bugün akşam İstanbul'a gelecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beşiktaş'ın yeni hocası imza için geliyor
KAYNAK: Haber Merkezi

NTV Spor haberine göre, Beşiktaş, teknik direktörlük koltuğuna Portekizli deneyimli isim Fernando Santos'u getirmeye hazırlanıyor. Kulüp, 69 yaşındaki başarılı teknik adamla anlaşma sağladığını duyurdu. Santos, bu akşam İstanbul'a gelerek Siyah-beyazlı takımın yeni hocası olacak.  Siyah-beyazlılar, Portekizli çalıştırıcıya yarın Tüpraş Stadı'nda imza töreni düzenleyecek.

Beşiktaş'ın yeni hocası imza için geliyor

Beşiktaş Kulübü, teknik direktörlük pozisyonu için 69 yaşındaki deneyimli isim Fernando Santos ile anlaşma sağladığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, 'Futbol A takımımızın teknik direktörlüğüne Portekizli Sayın Fernando Santos getirilmiştir. Kendisine yeni evine 'hoş geldin' diyoruz'ifadelerine yer verildi.

Santos'un yardımcılıklarını ise Joao Carlos Viana Cunha Costa, Paulo Jose Ramos Mendes, Justino Fernando, Ricardo Miguel Candido de Sousa Santos ve Jorge Manuel Caetano do Rosario üstlenecek. Beşiktaş, tecrübeli teknik adam ile yarın Tüpraş Stadı'nda düzenlenecek olan imza töreni ile resmi sözleşmeye imza atacak. Yeni teknik direktörlük kadrosuyla birlikte Beşiktaş, ligde ve Avrupa'da hedeflerine ulaşma yolunda yeni bir döneme adım atıyor.

Fernando Santos kimdir?

Portekizli teknik direktör ve eski futbolcu Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos, 69 yaşında, 18 Ekim 1954 tarihinde Lizbon'da doğdu. Futbolculuk kariyerine Benfica altyapısında başlayan Santos, defans oyuncusu olarak Estoril, Marítimo ve Estrela'da forma giydi.

Antrenörlük kariyerine 1987'de Estoril'de yardımcı antrenör olarak başlayan Santos, Estrela'nın başına geçtiği 1994'ten itibaren birçok takımı çalıştırdı. Portekiz'de benzeri görülmemiş başarılar elde ettiği Porto'nun teknik direktörlüğünü üstlendikten sonra Yunanistan'da AEK, Panathinaikos, Benfica ve PAOK'u çalıştırdı.

2010 yılında Yunanistan millî takımının başına geçen Santos, 2012 Avrupa Şampiyonası ve 2014 FIFA Dünya Kupası'nda takımı yönetti. 2016'da Portekiz millî takımının başına geçen Santos, tarihlerindeki ilk Avrupa Şampiyonası kupasını kazandı. Ayrıca, 2019 UEFA Uluslar Ligi'nde Portekiz'e bir zafer daha yaşattı.

2022 FIFA Dünya Kupası'nın ardından Polonya millî takımını çalıştıran Santos, kısa bir süre sonra görevden ayrıldı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakanlık sert mücadelede: Milyarlarca TL ceza kesildi

Bakanlık sert mücadelede: Milyarlarca TL ceza kesildi