Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Beşiktaş yeni stadında Fenerbahçe’ye ilk kez yenildi

Beşiktaş yeni stadında Fenerbahçe’ye ilk kez yenildi

Beşiktaş, 2016 yılının nisan ayında açılan yeni stadında, Süper Lig’de Fenerbahçe'ye ilk kez mağlup oldu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beşiktaş yeni stadında Fenerbahçe’ye ilk kez yenildi
KAYNAK: İHA

Beşiktaş, 2016’nın nisan ayında hizmete giren yeni stadında, Süper Lig’de Fenerbahçe karşısında ilk yenilgisini aldı.

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında Beşiktaş, kendi evinde Fenerbahçe’ye 3-1 yenildi. Siyah-beyazlılar, bu skorla 11 Nisan 2016’da Bursaspor maçıyla açılışı yapılan yeni stadında Fenerbahçe’ye ligde ilk defa mağlup oldu.

Daha önceden ligde sarı-lacivertlileri 7 defa konuk eden Kartal, 2 zafer ve 5 beraberlik almıştı. Beşiktaş kendi sahasında Fenerbahçe’ye 12 gol kaydederken, kalesinde de 10 gol gördü.

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay

 Rıza Çalımbay maç sonunda açıklamalarda bulundu

Çalımbay, mağlubiyetin kendisi ve taraftarlar için beklenmedik bir sonuç olduğunu belirterek, "Hele benim en çok üzüldüğüm, taraftara üzüldüm. Mükemmel bir taraftar kitlesi vardı. Herkes çok şey bekliyordu oyunculardan. Ben de bekliyordum çok daha iyi oynayacaklarını ama beklentilerimizin çok altında oynadılar." dedi.

Sakatlık Beşiktaş'ı etkiledi

Özellikle maçın ilk yarısının sonlarına doğru yaşanan sakatlıkların takımı olumsuz etkilediğini ifade eden Çalımbay, "Zaten elimizde onların yerini dolduracak oyuncu da yoktu. Hiç beklemediğimiz bir mağlubiyet oldu ben böyle bir oyun beklemiyordum arkadaşlardan." şeklinde konuştu.

'Takım sakat diyorum kimse inanmıyor'

Takımın performansının beklentilerin altında olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Daha iyi bir oyun ortaya koyması gerekiyordu. Ben takım sakat diyorum, kimse inanmıyor. Ben ilk geldiğimde 10 tane sakat vardı. Allah’tan milli maç arası vardı. Benim burada daha 1 ayım dolmadı. Takımla bir hazırlık kampı geçirsem daha iyi olurdu. Belki de bu takımın yarısı olmazdı." şeklinde konuştu.

Daha iyi oyuncular alınabilirdi

Sezon başında kadronun daha güçlü olması gerektiğini savunan Çalımbay, "Daha iyi oyuncular alınabilirdi. Güzel bir kadro yapılabilirdi. Sezon başında olsam daha iyi bir kadro yapılabilirdi. Yapacağımız takım da yüzde yüz yukarı gidecek bir takım olurdu. Burası Beşiktaş Kulübü, burada her türlü oyuncuyu alma şansınız oluyor. Ekibimizle çok iyi değerlendirerek daha iyi oyuncular alınabilirdi." dedi.

Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail kartal

İsmail Kartal maç sonrasında açıklamalarda bulundu

Fenerbahçe'nin tribündeki taraftarlarının atmosferine de değinen Kartal, uzun bir aranın ardından Beşiktaş deplasmanında yer alan sarı-lacivertli taraftarların fark yarattığını söyledi. Taraftarla takım arasında bir sinerji oluşturmayı amaçladıklarını belirten Kartal, bu sinerjiyi sezon sonuna kadar sürdürerek şampiyon olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Oyuncu performansına göre kadro belirleniyor

Maçta orta sahada görev alan Miguel Crespo'nun tercihi ve performansıyla ilgili soruya Kartal, rakibin pozisyonu ve oyuncunun performansına göre kadro belirlediklerini ve Crespo'nun bugünkü maçta oynamasına karar verdiklerini açıkladı.

Djiku çok istekli ve oyun felsefesine göre oynuyor

Sakatlığını atlatan Alexander Djiku'nun derbide 11'de başlamasıyla ilgili Kartal, oyuncuyla yapılan görüşmeyi paylaşarak Djiku'nun istekli olduğunu ve takımın oyun felsefesine uygun bir performans sergilemek için sahada yer aldığını ifade etti.

Ferdi takıma önemli katkılar sunuyor

Ferdi Kadıoğlu'nun sol bekteki gelişimine değinen Kartal, Ferdi'nin karakter ve futbol olarak önemli katkılar sunduğunu belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin oyun anlayışını sezon sonuna kadar devam ettirmek istediklerini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samandağ’da çıkan hortum seraları yerle bir etti

Samandağ’da çıkan hortum seraları yerle bir etti