Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Beşiktaş Hakem Kurulu'na Başvurdu

Beşiktaş Hakem Kurulu'na Başvurdu

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş'ın EMS Yapı Sivasspor ile karşılaştığı mücadelede yaşanan polemik, siyah beyazlı ekibin Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) başvuruda bulunmasına neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beşiktaş Hakem Kurulu'na Başvurdu
MUHABİR: Tayfun Akyatan
KAYNAK: Haber Merkezi

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş'ın EMS Yapı Sivasspor ile karşılaştığı mücadelede yaşanan polemik, siyah beyazlı ekibin Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) başvuruda bulunmasına neden oldu. Beşiktaş, maçta kazandığı penaltının VAR tavsiyesiyle iptal edilmesine ilişkin olarak MHK'ye yaptığı başvuruya henüz bir yanıt alamadığını açıkladı.

Henüz Bir Cevap Alınmadı

Beşiktaş'ın resmi açıklamasına göre, 28 Ocak 2024 tarihinde oynanan EMS Yapı Sivasspor-Beşiktaş maçında, futbolcusu Salih Uçan'ın yerde kaldığı pozisyonda hakemin verdiği penaltının VAR tarafından izleme tavsiyesiyle iptal edilmesi üzerine kulüp, MHK'ye başvuruda bulundu. Ancak, başvurularına henüz bir cevap alamayan Beşiktaş, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Beşiktaş'ın Açıklaması

"Futbol A Takımımızın EMS Yapı Sivasspor ile oynadığı müsabakada, kazandığımız penaltı vuruşunun VAR’ın izleme tavsiyesinde bulunmasının ardından iptal edilmesi hakkında 29.01.2024 tarihinde Merkez Hakem Kurulu’na aşağıda bulunan başvurumuzla ilgili olarak tarafımıza henüz bir cevap verilmediğini kamuoyunun bilgisine sunarız."

Beşiktaş, başvurusunda VAR'ın oyunun içindeki dinamiklere olan hakimiyetini sorgulayarak, iki benzer pozisyon arasındaki farklı yaklaşımların açıklanmasını talep etti. Ayrıca, hakem-VAR standardının net bir şekilde belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, futbolun adalet mekanizmasının korunması adına trasparan bir yönetim talep etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur'da memur ocağında 1 işçi hayatını kaybetti

Burdur'da memur ocağında 1 işçi hayatını kaybetti