Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Başarılı Türk hakeme Avrupa'da görev

Başarılı Türk hakeme Avrupa'da görev

Alper Ulusoy, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde görev yapacak

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başarılı Türk hakeme Avrupa'da görev

Alper Ulusoy, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda oynanacak Real Sociedad-Salzburg maçına Video Yardımcı Hakem Asistanı (AVAR) olarak atandı.  İspanya'nın San Sebastian şehrindeki Reala Arena Stadyumu'nda saat 21.00'de başlayacak müsabakanın hakemliğini Ukrayna Futbol Federasyonu'ndan Mykola Balakin, yardımcılıklarını Oleksandr Berkut ve Dmytro Zaporozhenko yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Yaroslav Kozyk olacak. Müsabakada Almanya Futbol Federasyonu'ndan Marco Fritz ise VAR olarak görev yapacak.

Alper Ulusoy, 2013 yılından beri FIFA kokartlı hakem olarak görev yapıyor. Ulusoy, Türkiye Süper Lig'de 200'ün üzerinde maç yönetti. Ayrıca, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde de görev yaptı.

Ulusoy'un UEFA Şampiyonlar Ligi'nde görev yapması, Türk hakemliğinin uluslararası alandaki gelişiminin bir göstergesi olarak görülüyor.

Alper Ulusoy kimdir?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) üst klasman hakemleri arasında bulunan Alper Ulusoy, kariyeri boyunca çok önemli maçlara çıkmış ve kararlarıyla o önemli maçlardan başarıyla çıkmıştır. 

5 Ekim 1981'de İzmir'de doğan ve eğitim hayatına İzmir’de başlayan Alper Ulusoy, liseyi bitirdikten sonra üniversite tercihi mühendislik bölümü oldu. Asıl mesleği mimarlık olan 40 yaşındaki Alper Ulusoy, 1.70 boyundadır.

28 yaşında hakemliğe başlayan ve ilk Süper Lig maçına 2002'de Ankaragücü-Bursaspormaçı arasında oynanan karşılaşma ile çıkan Alper Ulusoy, klasman olarak Süper Lig hakemidir ve bu güne kadar 300'den fazla maçta düdük çalmıştır. Yönettiği karşılaşmaların bazılarında taraftarların yoğun tepkisi ile karşı karşıya kalan Alper Ulusoy'un tuttuğu takım ile ilgili henüz net bir bilgiye ulaşılmamıştır. 

Başarılı Türk hakeme Avrupa'da görev Alper Ulusoy

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsveç Dışişleri Bakanı: Türkiye İsveç'in NATO üyeliğini onaylayabilir

İsveç Dışişleri Bakanı: Türkiye İsveç'in NATO üyeliğini onaylayabilir