Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Antalya'da Spor Kültürü Yükseliyor: Yeni Projeler Yolda

Antalya'da Spor Kültürü Yükseliyor: Yeni Projeler Yolda

Antalya Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Grubu Başkanı Recep Şengün, kentin ulusal ve uluslararası alanda önemli bir göç alanı olduğunu vurgulayarak, göçün kentsel yapı üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Spor Kültürü Yükseliyor: Yeni Projeler Yolda
KAYNAK: İHA

Antalya Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Grubu Başkanı Recep Şengün, kentin ulusal ve uluslararası alanda önemli bir göç alanı olduğunu vurgulayarak, göçün kentsel yapı üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Şengün, "Antalya'nın kentsel yapısı, göç kaynaklı sosyo-ekonomik faktörlerin baskısı altında hızlı, dengesiz ve sağlıksız bir büyüme süreci yaşıyor. Nüfus artışıyla birlikte, kentin sahip olduğu değerleri korumak ve geleceğe taşımak her geçen gün daha da zorlaşıyor" dedi.

Spor Alanlarına Yatırım Yapılması Gerektiğini Belirtti

Şengün, kentin yaşamında sporcu ve spor altyapılarının geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları ekledi: "Spor kültürünü yerleştirmek ve sağlıklı toplum için spor yapma bilincini yaymak amacıyla, kentsel spor alanları, yaş gruplarına özel sportif aktiviteler ve geniş kitlelere yönelik spor eğitimi çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Baraj Mahallesi'nde Spor Kompleksi İnşa Edilmeli

Gençlik ve Spor Çalışma Grubu'nun faaliyetleri hakkında bilgi veren Şengün, "Ücretsiz yaz spor merkezleri ve bisiklet yollarının planlanması gibi adımlarla, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını destekliyoruz. Ayrıca, imar planlarında belirlenen spor alanlarının amacına uygun kullanımı için önerilerde bulunuyoruz. Bu çabalar sonucunda, birçok mahallemize semt spor sahaları kazandırıldı. Özellikle Kepez ilçesi Baraj Mahallesi'nde yapılması planlanan 113.300 metrekarelik spor tesisi, kentimize önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu alanın spor kompleksi olarak düzenlenmesiyle, futbol, voleybol, basketbol, tenis gibi çeşitli spor dallarını destekleyecek tesislerin yapılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Işıkhan İŞKUR'un verilerini paylaştı

Bakan Işıkhan İŞKUR'un verilerini paylaştı