Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor ALKÜ Öğrencileri Madalya Kazandı

ALKÜ Öğrencileri Madalya Kazandı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencileri, spor alanında başarılarına bir yenisini daha ekledi. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ALKÜ Öğrencileri Madalya Kazandı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencileri, spor alanında başarılarına bir yenisini daha ekledi. Öğrenciler, Ünilig Muaythai Türkiye Şampiyonası ve Üniversitelerarası Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nda 1 altın ve 2 bronz madalya kazanarak ALKÜ’nün gurur kaynağı oldu.

Şampiyonalar ve ALKÜ’nün Başarısı

Mersin Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonalara, 69 üniversiteden yaklaşık 400 sporcu katıldı. ALKÜ, bu büyük organizasyona 2 kadın ve 3 erkek sporcuyla katıldı. A-Divisyon 57 kg Erkekler kategorisinde yarışan Spor Bilimleri Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ferhat Özmen, altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Ayrıca, 48 kg Kadınlar kategorisinde yarışan Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü 1. sınıf öğrencisi Tuğçe Korkmaz, bronz madalya kazandı. ALKÜ, A Divisyon erkeklerde kupa sıralamasında 6. sıraya yükseldi.

Dünya Şampiyonası’nda ALKÜ’yü Temsil Edecek

Altın madalya kazanan Ferhat Özmen, Ekim 2024’te Katar’da yapılacak olan Üniversiteler Muaythai Dünya Şampiyonası’nda ALKÜ’yü temsil edecek.

Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nda da Başarı

Mersin’de yapılan Üniversitelerarası Kick Boks Türkiye Şampiyonası’na Türkiye genelinden yaklaşık 500 sporcu katıldı. ALKÜ’yü temsilen 4 öğrencinin katıldığı şampiyonada, 57 kg K1 Rules Erkekler kategorisinde yarışan Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü öğrencisi Yusuf Ersoy, bronz madalya kazandı.

Rektör Türkdoğan’dan Tebrik

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, özellikle spor, turizm ve sağlık alanlarında birbirinden başarılı proje ve çalışmalara imza atan ALKÜ’nün, yeni dönemde de bu başarılarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Türkdoğan, “Tecrübeli akademisyen kadromuz ve azimli öğrencilerimiz sayesinde katıldığımız organizasyonlarda ALKÜ olarak başarı göstermeye devam ediyoruz. Mersin’deki şampiyonalarda öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyor ve Dünya Şampiyonası’nda öğrencimiz Ferhat Özmen’e başarılar diliyorum” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serik’te Üzen Yangın: Yaşlı Kadın Evsiz Kaldı

Serik’te Üzen Yangın: Yaşlı Kadın Evsiz Kaldı