Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor ALKÜ Avrupalı spor akademisyenlerini ağırlayarak spor dünyasına çığır açtı

ALKÜ Avrupalı spor akademisyenlerini ağırlayarak spor dünyasına çığır açtı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), spor, sağlık ve turizm alanlarındaki başarılarıyla dikkat çekerken, "Green Schools for a Green Europe" Erasmus Projesi kapsamında Avrupalı beden eğitimi ve spor akademisyenleri ile öğretmenlerden oluşan 40 kişilik ekibi ağırladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ALKÜ Avrupalı spor akademisyenlerini ağırlayarak spor dünyasına çığır açtı
KAYNAK: İHA

ALKÜ, ulusal ve uluslararası alanda spor başarılarıyla öne çıkarken, aynı zamanda Avrupalı eğitimcilerin ilgisini çeken eğitim anlayışıyla da dikkat çekiyor. ERASMUS + KA220 projesi kapsamında ALKÜ, okullardaki beden eğitimi ve spor dersleri müfredatlarının çevreye duyarlı olmasını hedefleyen bir projeye dahil oldu. Bu çerçevede, İspanya, İtalya, Hollanda, Letonya ve Norveç'ten gelen 40 kişilik ekip, ALKÜ'de eğitim ve uygulama süreçlerini inceledi.

Yeşil Sporlar Teori ve Uygulama Eğitimleri

ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi, proje kapsamında Yeşil Sporlar Teori Eğitimi düzenleyerek, spor ve çevre ilişkisi, sürdürülebilir spor yaklaşımları, çevreci sporların müfredat entegrasyonu gibi konularda Avrupalı temsilcilere bilgiler aktardı. Ayrıca, ALKÜ öğrencileri tarafından bocce, dart, voleybol gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikler arasında Oba Sahili'nde yoga, Syedra Antik Kenti'nde trekking ve Alanya Kalesi'nde plogging uygulaması da yer aldı.

AW087547_02

Alanya ve ALKÜ'ye Hayran Kalındı

Katılımcılar, Alanya'nın tarihi, kültürü, doğası ve ALKÜ'nün spor alanındaki eğitimleri karşısında hayranlıklarını dile getirdi. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ve yönetimine teşekkür eden katılımcılar, etkinliklere Antalya'da devam etmek üzere Alanya'dan ayrıldılar.

Rektör Türkdoğan: "Bu Projeler Üniversitemiz İçin Çok Önemli"

ALKÜ'nün Spor Bilimleri Fakültesi olarak yer aldığı projenin üniversite ve şehir için büyük önem taşıdığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Alanya'nın 2024 Avrupa Spor Başkenti seçilmesiyle bu etkinliğin aynı zamana denk gelmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Türkdoğan, fakültenin sporcularının başarıları, eğitim kalitesi ve bu tür projelerde yer almasının önemini vurgulayarak, fakülte akademisyenlerini ve öğrencilerini kutladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çöpü Bio Briket'e çeviriyor vatandaşlar ısınıyor

Çöpü Bio Briket'e çeviriyor vatandaşlar ısınıyor