Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor A Milli Takım'da o hocayla yollar ayrıldı

A Milli Takım'da o hocayla yollar ayrıldı

A Milli Erkek Voleybol Takımı'nda Alberto Giuliani dönemi sona erdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
A Milli Takım'da o hocayla yollar ayrıldı
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet'in haberine göre, A Milli Erkek Voleybol Takımı'nda başantrenör Alberto Giuliani ile yollar ayrıldı. İtalyan antrenör, milli takımda sadece 11 ay görev yaptı. Giuliani’nin dönemi, kısa süreli olmasına rağmen, takım için önemli başarılara imza attı.

A Milli Takım'da o hocayla yollar ayrıldı

Giuliani, göreve geldiği ilk organizasyon olan CEV Avrupa Altın Ligi’nde, milli takımı 6 maçta 5 galibiyet alarak A Grubu’nu lider tamamlamaya yönlendirdi. 'Filenin Efeleri' daha sonra, Hırvatistan’ın Zadar şehrinde düzenlenen Dörtlü Final’de yarı finalde Çekya’yı ve finalde Ukrayna’yı yenerek şampiyon oldu.

A Milli Erkek Voleybol Takımı, FIVB Challenger Kupası finalinde Katar’ı yenerek 2024 Voleybol Milletler Ligi’ne ilk kez katılma hakkı kazandı. Ancak, takım, CEV Avrupa Şampiyonası’nda son 16 turunda Slovenya’ya yenilerek elendi.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde de milli takım, 7 maçta 4 galibiyet almasına rağmen, grubunda ilk 2’ye giremedi ve olimpiyat eleme turnuvasında Paris 2024’e katılma hakkını elde edemedi. Milli takım, olimpiyatlara katılım şansını 2024 Voleybol Milletler Ligi’nin sonrasına bıraktı.

Bu durum, Giuliani’nin A Milli Erkek Voleybol Takımı’ndaki kısa süreli görevinin sonunu işaret etti. Ancak, onun döneminde elde edilen başarılar, Türk voleybolu için önemli bir adım oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tapu meselesi yüzünden ablasını vurdu

Tapu meselesi yüzünden ablasını vurdu