Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor 2024 Copa America ABD'de başlıyor

2024 Copa America ABD'de başlıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenecek 2024 Copa America heyecanla bekleniyor. İşte turnuvanın detayları ve önemli bilgiler.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024 Copa America ABD'de başlıyor
KAYNAK: İHA

Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenecek olan 2024 Copa America, 20 Haziran - 14 Temmuz tarihleri arasında 14 farklı şehirde gerçekleştirilecek. Bu heyecan verici futbol turnuvasında 16 takım, şampiyonluk için mücadele edecek.

2024 Copa America ABD'de başlıyor

Turnuvaya Güney Amerika'dan 10 takım ile birlikte CONCACAF ülkeleri Jamaika, Meksika, Panama, ABD, Kanada ve Kosta Rika da katılacak. Toplamda 4 farklı grupta yer alacak takımlar, grup aşamasında başarı için mücadele edecekler. A Grubu'nda Arjantin, Kanada, Peru ve Şili; B Grubu'nda Venezuela, Jamaika, Ekvador ve Meksika; C Grubu'nda Uruguay, ABD, Panama ve Bolivya; D Grubu'nda ise Brezilya, Paraguay, Kolombiya ve Kosta Rika yer alacak.

Turnuvanın açılış maçı, 21 Haziran Perşembe günü Türkiye saati ile 03.00'te, son şampiyon Arjantin ile Kanada arasında oynanacak. Grup maçları 2 Temmuz'da tamamlanacak, çeyrek final maçları 4 Temmuz'da başlayacak ve yarı final maçları ise 9-10 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Şampiyonluk Rekabeti: Uruguay, Arjantin ve Brezilya

1916 yılından beri düzenlenen Copa America'da Uruguay ve Arjantin 15'er kez şampiyonluk yaşarken, Brezilya 9 kez kupayı kazandı. Son şampiyon Arjantin, 2021 yılında kupayı müzesine götürmüş ve tarihindeki 15. şampiyonluğunu kutlamıştı.

En Golcü Oyuncular: Zizinho ve Mendez

Turnuvanın en golcü isimleri arasında Brezilyalı Zizinho ve Arjantinli Norberto Mendez bulunuyor. Zizinho, 6 turnuvada toplam 34 gol atarken, Mendez ise 17 maçta 17 gol kaydetmişti. Aktif futbol kariyerlerini sürdüren diğer önemli isimler arasında Paolo Guerrero, Eduardo Vargas, Lionel Messi ve Alexis Sanchez yer alıyor.

Lionel Messi'nin Rekor Arayışı

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, Copa America tarihinde 17 gol ve 17 asist ile rekorlara imza atmış durumda. Bu yaz düzenlenecek turnuvada, Messi'nin rekor kırma şansı devam ediyor.

2024 Copa America ABD'de başlıyor

Hakemler ve Görev Dağılımı

Turnuvada 15 ülkeden 23 hakem görev yapacak. Orta hakemler arasında Brezilya'dan 3, Arjantin, Şili, Kolombiya, Uruguay, ABD ve Venezuela'dan 2'şer, diğer ülkelerden ise birer hakem bulunacak. Ayrıca İtalya'dan da bir hakem üçlüsü görev alacak.

Türkiye'den Temsilciler

Türkiye'den Süper Lig'den 3 futbolcu, ülkelerini Copa America'da temsil edecek. Galatasaray'ın Kolombiyalı savunma oyuncusu Davinson Sanchez, Ekvadorlu Jackson Porozo ve MKE Ankaragücü'nün Jamaikalı hücum oyuncusu Renaldo Cephas, turnuvada mücadele edecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milas’taki yangın büyümeden söndürüldü

Milas’taki yangın büyümeden söndürüldü