Eskiden müdürlerin arayıp telefonda bile bilgilendirme yaptığı, yüz yüze haber yapıldığı günlerden haber yapmanın valilik iznine muhatap olduğu günlere geldik. Haber yapacak gazeteci konu ve sorularını dilekçeyle bildirerek valilikten izin istiyor. Olur da izin çıkarsa ne ala, çıkmaması muhtemel. Çıksa da zaten haber, haberlikten çıkıyor. Zaman geçiyor…


‘İzinli haber’ hususu tıpkı etkisizleştiren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gibi. Önergeler çok, cevap yok. Cevaplandığı söylenen önergelerde bile yeterli cevap yok…


Geçtiğimiz pazartesi günü, yüz yüze eğitimle ilgili tedbirler, korona döneminde sağlıklı eğitim hususunda kamuoyundaki kaygıların ve tartışmaların açığa kavuşması için muhabirimiz Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nü arıyor. Müdürün yoğun programı gerekçe gösterilerek dün için randevu veriliyor. Ama randevuya giden muhabirimiz şok yaşıyor. ‘Size söylememişler. Biz tanışmak için sizi davet ettik. Haber için izin gerekli’…


Vah ki vah…


Valimiz ile göreve geldiğinden beri bir kez basın toplantısında görüştük. Merak ettiklerimizi sorduk, haber yaptık o kadar…


Kurum müdürleri ile sadece sohbet için görüşüyor, haber için ‘izin’ diyor…


Peki gazeteci nasıl haber yapsın?


Yapmaması herkesin işine geliyor. O vakit gazeteci sadece açıklananları paylaşan bir bülten haline geliyor ki sorun ortadan kalkıyor…


Ama gazeteci halkın gözü, kulağı, sesi, demokrasinin nefesidir…


Özgür toplum, özgür basınla olur. Güçlü devlet, demokrasiyle olur…


Eğitim, bizim olmazsa olmazımız. Biz de birer kamu görevlisiyiz. Neden izinli haber yapalım? Biz soralım, siz açıklayın yurttaş bilgilensin…


Yoksa siz konuşmadıkça, biz yazmadıkça sorun bitmez…


Bu arada siz konuşmadan da haber yaparız. Ancak kurumların görüşleri olmadan haber eksik kalır…


Sevgili Müdürüm Hüseyin Er, biz de sizin gibi eğitimin aralıksız devam etmesi için çabalıyoruz. Basınsız bu yolda yalnız yürüyemezsiniz. Zaman zaman sizleri kızdırabilir de haberlerimiz ama bu kapıları kapatmanızı haklı kılmaz…


Şimdi önemli soru?


Resmi web sayfanıza göre 475 bin 145 öğrencimiz var. Derslik sayısı ise 22 bin 566. Bu sayıya göre derslik başına düşen öğrenci sayısı ortalama 21…


Peki nasıl oluyor da Kepez’de bir lisede sadece  9-10 tane 9. sınıf şubesi var. Her sınıftaki öğrenci sayısı 50’ye dayanmış. Sıralarda yer bulamayan öğrencilerin ayakta kaldığı söyleniyor. Hem de her gün bir korona veya temaslı var, sınıflarda…


Biz eğitimi çökertmek değil, sağlıklı ve sorunsuz, kesintisiz eğitim yapılması için sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz…


Bilmem farkında mısınız?