Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Yeşil Sol Parti Sezgin Tanrıkulu'na sahip çıktı

Yeşil Sol Parti Sezgin Tanrıkulu'na sahip çıktı

YSP, TSK'yle ilgili açıklamasının ardından hedef alınan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na sahip çıktı. YSP "Biz hakikati hakikati savunmaya devam edeceğiz" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeşil Sol Parti Sezgin Tanrıkulu'na sahip çıktı

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri'yle (TSK) sarf ettiği sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı. Sezgin Tanrıkulu'na Yeşil Sol Parti'den de destek geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da hedef aldığı Tanrıkulu'yla ilgili açıklama yapan Yeşil Sol Parti "Her koşulda hakikati savunmaya devam edeceğiz" şeklinde resmi sosyal hesabında destek verdiğini duyurdu.

KAMER DURDU

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

YSP resmi sosyal medya hesabından Sezgin Tanrıkulu'na destek mesajı yayımladı. YSP "AKP-MHP iktidarı, onun siyaset zemininden hareket eden muhalefet partileri, ranttan ve savaştan beslenen çevreler; gerçeği dile getiren herkesi düşmanlaştırıyor, linç ayinleri düzenliyor. Gazeteci Merdan Yanardağ’dan sonra CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bu linç güruhunun hedefi haline geldi. 90’lı yıllarda devlet adına Kürtlere karşı işlenen suçlar günümüzde de devam ettiriliyor. AKP-MHP iktidarı, onun 'milli ve yerli muhalefeti' ise failleri koruyor.Ermenilere, Kürtlere, Alevilere ve bütün ötekilere karşı işlenen suçları önce inkar edip sonra bunu dile getirenleri susturmaya çalışanlar hakikati gizleyemezler. 'Devlet adına işlenen suçları temize çekmekle' görevli bu koronun, Kürtler söz konusu olunca inkarcı, reddiyeci, katliamı savunan yaklaşımı yeni değildir. Hakikati söyleyen Kürt olunca kendi partisi başta olmak üzere hakikate düşman olanların hışmına uğramaktadır. Tarih bu hakikati not etmiştir. Suçlular ve onları koruyanlar hesap vermekten kurtulamayacaktır. Biz hakikatin yanında durmaya her koşulda hakikati savunmaya devam edeceğiz" şeklinde paylaşımda bulundu.

sndcs

 

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bir canlı yayında sarf ettiği "Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız" açıklamalarına ilişkin CHP'den de açıklama geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun "Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı" sözlerine ilişkin açıklamada bulundu. Öztrak, "Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir." dedi. Öte yandan konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muhtarlar Kırcami için ne diyor?

Muhtarlar Kırcami için ne diyor?