Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Yargıdaki rüşvet ve yolsuzluk araştırılsın önergesine ret

Yargıdaki rüşvet ve yolsuzluk araştırılsın önergesine ret

Yargıdaki rüşvet ve yolsuzluk iddialarını araştırma önergesi bugün TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yargıdaki rüşvet ve yolsuzluk araştırılsın önergesine ret

Yargıdaki rüşvet ve yolsuzluk iddialarını araştırma önergesinin bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine ilişkin Yeşil Sol Parti grup önerisi, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. 

Önerinin gerekçesini açıklayan Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar, "Yargının tam bağımsızlığı sağlanmadığı sürece benzer sorunların katlanarak büyüyeceği aşikardır. Mevcut hal sadece adalet duysunu yıpratmakla kalmamakta ceza taahhüdünden muaf pervasız suçlular ordusu yaratmaktadır. Toplumun adalete güveni tamamen ortadan kalkmış durumdadır. Bağımsızlığını bir kez yitirmiş olan hakim ve savcıların hangi odağın iradesini esas alacakları yalnızca bireysel menfaatte gerçekleşecektir... Sorun çok daha kurumsal ve ahlaki erozyondur. Yargıyı tekeline alarak demokrasi mücadelesine karşı Demoklas’in kılıcı gibi yaşanan sorunlardır" dedi.

Muhalefetin o günkü sessizliği ve tavrı geldiğimiz noktanın sebebi

"Hükümet eliyle hakimlere talimatlar gönderilmekte, özgür irade ve vicdani tutumda ısrar eden hakimler sürülmekte, tehdit edilmekte, ihraçlarla tutuklamalarla yüz yüze bırakılmaktadır" diyen Uçar, "Yargının siyasallaşmasının başlangıç noktalarından biri olan 2011 yılındaki Yargıtay ve Danıştay üye sayısını iki katına çıkaran ve yapısını değiştiren yasal düzenlemeye karşı muhalefetin o günkü sessizliği ve tavrı geldiğimiz noktanın sebeplerinden biridir" şeklinde konuştu.

Uğur poyraz

Denetim mekanizması çürükleri  tespit etmek durumunda

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz da “Bugün 81 ildeki baro başkanlarının 81 ildeki avukat arkadaşlarımın buna benzer onlarca örneği var. Ama biraz önceki Yeşil Sol Parti hatibinin örnek verdiği gibi ‘senin kumpas davan benim kumpas davam’ üzerinden örnek vermeye gerek yok. Burada Türk hukukunu tüm davalarda objektif tarafsız ve bağımsız ve karar metni üzerine, Türk milleti adına karar veren bir iradeyle davranması bizim için önemli. Bugün Türkiye’de Adalet Bakanı’nı atayan Sayın Cumhurbaşkanı. Bakan yardımcılarını atayan Sayın Cumhurbaşkanı. Adalet Bakanlığı bürokrasisini atayan sayın Cumhurbaşkanı. Bütün bu atama silsilesinde temel konu nedir, denetim ödevi. Her kurum içerisinde çürükler olacaktır ama denetim mekanizması bu çürükleri öngörerek tespit etmek ve gereğini yapmak durumundadır. Bu doğrultuda bu atamaları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği imkan ve yetkiyle tek kanaldan, tek elden yapıldığı hakkı zatında aynı tornadan geçmiş gibi bir hemşehrilik ilişkisi bir devre ilişkisiyle yapıldığı bir sürece bu ve buna benzer onlarca dilekçeyi ilgili makamlara verilmeye devam edilecektir” dedi.

Önergenin reddedilmesi üzerine söz alan Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise “Kocaman bir ülkede bir başsavcı mektup yazıyor. Meclis’i göreve davet ediyoruz. Hayır oyuyla iktidar şunu söylüyor. ‘Yargı rüşvetle işlemeye devam etsin. Biz baskıyla yargıyı işletelim’ diyorlar. Bunun başka bir izahı yok” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın tarihi zirve yaptı İsrail Gazze savaşı piyasayı vurdu

Altın tarihi zirve yaptı İsrail Gazze savaşı piyasayı vurdu