Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Silahı ateşleyen inşaatın bekçi olay anını anlattı: Yanlışlıkla olmuş

Silahı ateşleyen inşaatın bekçi olay anını anlattı: Yanlışlıkla olmuş

İstanbul İYİ Parti İl Başkanlığı binasına kurşunların isabet etmesi olayı hala siyasi gündemin bir parçası olarak devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Silahı ateşleyen inşaatın bekçi olay anını anlattı: Yanlışlıkla olmuş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayın saldırı değil, bölgedeki bir inşaatta meydana gelen hırsızlık girişiminin engellenmesi sonucu bekçinin ateş açmasıyla gerçekleştiğini açıkladı. Ancak İYİ Parti, olayın bir saldırı girişimi olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tansiyonu yükseltecek açıklamalar yaptığını söyledi. Bunun üzerine Erdoğan, kendisi hakkındaki ithamlara işaret ederek İYİ Parti lideri Akşener'i özür dilemeye davet etmişti.

İstanbul İYİ Parti İl Başkanlığı binasına yapılan bu saldırı, ülkedeki siyasi gerilimi artırdı. İYİ Parti'nin tepkisiyle karşılaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti lideri Akşener'in kendisini suçlaması nedeniyle özür dilemeye çağırdı. Ancak İYİ Parti, olayın siyasi boyutunu vurgulamaya devam ediyor ve saldırının arkasında kimlerin olduğunu araştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

"HIRSIZLIĞI ENGELLEMEK İÇİN"

Akşener ise dün İYİ Parti grup toplantısında kürsüde kurşunları tek tek gösterip meydan okumuştu. Avcundaki kurşunları yere fırlatan Akşener kimseden korkmadıklarınıbelirterek "Bunca engeli aştıktan sonra şimdi bize kurşun mu 'dur' diyecek?" demişti. Genel Başkan "hırsızlığı durdurmak için ateş edildi" iddialarına da inanmadıklarının altını çizmişti. 

"OLAY KASTİ DEĞİL, BİR ÇİÇEK ALIP ÖZÜR DİLEYEYİM" 

Olay sonrası gözaltına alınan ardandan da serbest bırakılan inşaatın inşaatın bekçisi yaşananalarda aksti bir durum olmadığını söylerek "Bir çiçek alayım partiden özür dileyeyim. Mağdurum, müşkül durumdayım. Bu kasti bir şey değil. Yanlışlıkla yapılan bir şey." dedi. 

Açıklamalarına devam eden bekçi; "Ben normalde rutin olarak 18.30'da iş yerime geldim. Dışarıya çıktım. Şantiyeye geldim ve gündüz de bir hırsızlık olmuştu. Çalınan parçaları aşağı atmışlardı. Telin arkasından alıp götürmek için. Olay gecesinde mesai saatim dolmak üzereydi. 18.45 gibi eve geçtim iftar yapmak için. İftardan sonra arkadaşlar aradı takır tukur ses geliyor diye. Ben de her ihtimale karşı ruhsatlı silahımı aldım. Çünkü burada uyuşturucu kullananlar oluyor. Baktım şantiyeye geldim bir sıkıntı yoktu. Bir baktım tekrar yukardan tak tuk ses geldi. Parça almışlar yine. Havaya ateş açtım 3 ya da 4 el korksunlar diye. Yanlarına da fazla yaklaşamıyorum. Uyuşturucu kullanıyorlar. Sonra oradan ateş edince beni kaale dahi almadılar. Burada 2-3 el yine ateş ettim. Sonra molozların üzerine düştüm zaten. Kafamı yere çarptım. Sonra ateş ettim." ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbulda ter*r operasyonu: 16 gözaltı

İstanbulda ter*r operasyonu: 16 gözaltı