Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Meral Akşener'in yerel seçim mesajı!

Meral Akşener'in yerel seçim mesajı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 10 Kasım'daki cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'e dua etmemesine tepki gösteren Akşener, AYM kararını tanımayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin devlet krizine neden olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meral Akşener'in yerel seçim mesajı!
KAYNAK: Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Akşener, konuşmasına İstanbul'daki 3 ilçe başkan adayını açıklayarak başladı: Arnavutköy'de İsmail Yaşar, Maltepe'de Ramazan Uğral, Güngören'de ise Pelin Sellitepe Turan.

Akşener, Kuzey Kıbrıs'ın bağımsızlığının 40. yılını kutlayarak sözlerine başladı. Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mustafa Kemal Atatürk'e dua etmemesine tepki gösteren Akşener, "Varlığını Atatürk'e borçlu Diyanet İşleri, bir Fatiha'yı bile çok gördü. Yazıklar olsun" dedi.

Yargıtay'a tepki gösterdi

Yargıtay'ın AYM'nin cezaevinde tutulan Can Atalay'a ilişkin hak ihlali kararını tanımamasını ve ardından yaptığı basın açıklamasını eleştiren Meral Akşener, bu durumu "devlet krizi" olarak değerlendirdi. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AYM kararını tanımama açıklamalarını hatırlatarak, iktidarın fiili durumları yasallaştırmaya çalıştığını ifade etti. Yargıtay'ın oluşturduğu hukuki durumun anayasal devlet krizine neden olduğunu belirten Akşener, AYM'nin kararlarının kesin ve bağlayıcı olduğunu vurguladı. Ayrıca, sansür yasasının da AYM tarafından iptal edilmediğini ve bu durumu eleştirdiklerini söyledi.

81 ile aday mesajı

Meral Akşener, hükümetin sıcak para beklentisinin karşılık bulmadığını belirterek, bu arayışın kimse tarafından güvenilmediğini söyledi. Yerel seçimlere ilişkin olarak ise 81 ilde aday çıkarma kararlarını tekrarladı. Kazandıkları tüm şehirleri katılımcı demokrasi anlayışıyla yöneteceklerini ve çok paydaşlı bir yaklaşımı hayata geçireceklerini ifade eden Akşener, belediye meclislerinde kadın temsilini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Yerel seçimlere dair mesajlarını sürdürdü

"Birilerine kazandırmak yerine sadece milletimize kazandıracağız. Kayıkçı kavgası yerine milletimize yeni bir yol sunacağız. İYİ Parti olarak millet odaklı yeni bir siyasetin temelini atmak istiyoruz. Ülkemizin geleceğinin kapalı kapılar arkasındaki pazarlıklarla değil, şeffaf bir biçimde halkın katılımıyla belirlenmesini istiyoruz. Siyasetimizi yankı odalarından çıkamayanlarla, bizim üzerimizden meşruiyet devşirmeye çalışanlarla değil, hakikate bağlı vatan sevdalılarıyla yapıyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Korkuteli'nde icradan satılık 2+1 daire

Antalya Korkuteli'nde icradan satılık 2+1 daire