Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset “Kukla Cumhurbaşkanı istemiyoruz”

“Kukla Cumhurbaşkanı istemiyoruz”

Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı, Antalya ve genel gündem değerlendirmesi yaptı. Toplantıya katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya, “İlk seçimlerde yani 14 Mayıs diye tahmin edilen seçimlerde 6 Parti'nin ortak adayı Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacaktır. 6 parti olarak bizim bu ülkede en önemli vaadimiz şeffaflık denge denetleme kuvvetler ayrılığıdır. Asla kukla Cumhurbaşkanı istemiyoruz” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Kukla Cumhurbaşkanı istemiyoruz”

“AKP grup başkanı AKP genel değerlendirme bir önceki gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamayı tamamlayıcı şekilde seçimlerin yani beklenen seçim 14 Mayıs olarak yapılabileceğini işaret etti” diyerek Erdoğan’ın verdiği seçim sinyalini hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya, “ 6 parti olarak 5 Ocak'ta yapılan altın ederim ortak toplantısında 6 Nisan'dan önce verilecek yapılacak teklif destek vereceğimizi ama 6 Nisan'dan sonra yapılacak. Herhangi bir talebe olumlu bir cevabımızın olmayacağını gerekçesini gayet iyi biliyorsunuz. Bundan 1 sene önce yapılan seçim yasasındaki değişiklikle beraber aslında AKP ve Cumhur ittifakı bu siyaset mühendisliğine giriş seçim yasası üzerinde ve 6 Nisan bunun bir yılanın dolduğu tarih 6 Nisan'dan sonra yapılırsa seçimler yeni seçim sistemiyle gidilecek. O yüzden biz de net olarak ifade ettik. 6 Nisandan önce olursa her türlü desteği vereceğiz. Olmazsa artık diğer prosedürü neyse ona göre olsun. Görülen yine Mart ayının ortası itibarıyla ve parlamentoda destek bulunma olasılığının düşük olduğunu mümkün olmadığını görüyoruz. Mart ayının ortasında 14 Mayıs yani 2 ay öncesinde meclisi feshetmesi gerekiyor” dedi.

 WhatsApp Image 2023-01-19 at 11.46.33 (2)

“ORTAK AKILLA YÖNETİLECEK”

“6 parti uzlaşmanın istişarenin asgari müşterekler de buluşarak ülkenin bütün problemlerinin çözülmesi adına taşın altına elini değil gövdenin konulmasıdır” diyen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya, “6 tane birbirinden farklı partinin bir araya gelerek ülke meselelerini konuşabiliyor olması ülke meseleleri ile ilgili ortak yol haritasını hayata geçirmesi ülkü açısından çok büyüktür. Seçimi kazanır ve tek ortak akla çevirme istişari bir süreçtir ülkemizin yapılacak ilk seçimlerde yani 14 Mayıs diye tahmin edilen seçimlerde 6 Parti'nin ortak adayı Türkiye 13 Cumhurbaşkanı olacaktır.  Burada net olarak bir kere daha söylüyorum Cumhurbaşkanı ülkeyi ortak akılla yönetecektir. Diğer partiler buraya istişare ve tanışma şeklinde katkılarıyla ülkenin problemlerinin çözülmesi adına iradeyi birlikte ortaya koyacaklar.

WhatsApp Image 2023-01-19 at 11.46.33 (3)

“HEDEF 400 MİLLETVEKİLİ”

“2017 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandum beraber bu sistemin Türkiye'ye sunulurken yapılan en önemli şey hızlı karar almasıydı” hatırlatmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya, “Bütün kararları hızlı alıyorsunuz, bir kişinin iki dudağı arasında her türlü şeyi belirliyorsunuz ama bir türlü ekonomiyi rayına oturtamıyorsunuz. Niye çünkü siz şeffaflığı dengeyi denetlemeyi sorgulama yetkisini ortadan kaldırdınız. Bir kişi her şeye karar veriyor. Bu sayın Cumhurbaşkanı’nın şahsı ile ilgili bir sistemin Türkiye'yi geleceğe taşıma imkanı yok” dedi. Parlamentoda hedefin 400 milletvekili çıkarmak olduğunu dile getiren Mehmet Kaya, “Bizim seçilecek olan Cumhurbaşkanı’mız Cumhur İttifakı’nda olduğu gibi kapalı kapılar ardında yapılan işleri değil açık ve şeffaf bir şekilde yürütülecek süreçlerde göreceksiniz” dedi.

WhatsApp Image 2023-01-19 at 11.46.32 (1)

“EKONOMİYE GÜVEN YOK”

“Seçimler 14 Mayıs'ta yapılırsa 14 Mayıs'ta kırmızı kartı millet iktidara gösterecek” diyen Mehmet Kaya, “6 parti olarak bizim bu ülkede en önemli vaadimiz şeffaflık denge denetleme kuvvetler ayrılığıdır. Güven ikliminin tesis edilmesidir. Yabancı yatırımcı için de yerli yatırımcı için de ekonomiye güven yok. Asla kukla Cumhurbaşkanı istemiyoruz” diye konuştu

İslam ÇELİK

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Topaloğlu’ndan, Böcek’e ziyaret

Topaloğlu’ndan, Böcek’e ziyaret