Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset O İlk Kadın Belediye Başkanı olacak! Adaylığını Duyurdu!

O İlk Kadın Belediye Başkanı olacak! Adaylığını Duyurdu!

47. Dönem Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, sosyal medya üzerinden Çankaya Belediye Başkanlığı için adaylığını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
O İlk Kadın Belediye Başkanı olacak! Adaylığını Duyurdu!

47. Dönem Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, sosyal medya üzerinden Çankaya Belediye Başkanlığı için adaylığını duyurdu.tezcan-karakus-candan-kimdir-meslegi-ne-mimar-mi-FCAa

Adaylık Duyurusu

Candan, yaptığı paylaşımda, “Atatürk’ün Cumhuriyeti korumak ve geliştirmek için, Cumhuriyet’in ilanından önce kurduğu Atatürk’ün Partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nden, Cumhuriyet’in 100.yılında Cumhuriyet’in kalesi Çankaya’ya, Çankaya Belediyesi’ne, ilk kadın ve ilk mimar belediye başkanı olmak için 2014 yılından bu yana onurla taşıdığım Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanlığı’ndan ayrıldım. Ben kamuoyunun, halkın benden istediğini gerçekleştirdim. Şimdi kendimi size emanet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Tezcan Karakuş Candan’ın Hedefleri

Candan, Cumhuriyet’in 100. yılında Çankaya Belediyesi’ne aday olacağını ve bu görevde ilk kadın ve ilk mimar belediye başkanı olmayı hedeflediğini belirtti. Kendisini halka emanet ettiğini ifade eden Candan, kamuoyunun ve halkın kendisinden istediklerini gerçekleştirdiğini söyledi.

Bu adaylık duyurusu, Candan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla kamuoyuna duyuruldu. Candan, bu süreçte halkın desteğini beklediğini belirtti.image-20231130130800-1

Tezcan Karakuş Candan Kimdir?

Tezcan Karakuş Candan, 1967 yılında doğan deneyimli bir mimardır. Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden 1989 yılında mezun olmuş, akademik yolculuğuna ODTÜ bina bilgisinde yüksek lisans yaparak devam etmiştir. Ankara Üniversitesi'nde Latin Amerika Çalışmalarında yüksek lisansını tamamlayarak Latin Amerika Uzmanı unvanını elde etmiş ve kent ve çevre bilimleri alanında doktora dersleri almıştır.

Tezcan Karakuş Candan Kaç Yaşında?

Tezcan Karakuş Candan, 2023 itibariyle 56 yaşındadır.

Tezcan Karakuş Candan Ne İş Yapar?

Çankaya Belediyesi'nde uzun yıllar teknik personel ve yönetici olarak görev alan Candan, birçok önemli projede aktif rol almıştır. Çankaya Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği ve Tarihi Kentler Birliği koordinatörlüğü gibi görevler üstlenerek, yerel yönetim anlayışına katkı sağlamıştır. Aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü bünyesinde Çankaya Sağlıklı Kentler Proje ofisinde görev alarak kentsel sağlık alanında çalışmalara öncülük etmiştir.İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ı Çankaya Belediyesi’ndeki görevinden ihraç etmiştir. 

Tezcan Karakuş Candan'ın Akademik Kariyeri

Tezcan Karakuş Candan, akademik kariyerine etkileyici bir şekilde devam etmektedir. Şu anda Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde çalışan Candan, Atılım Üniversitesi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev almaktadır. "Kent ve Mimarlık", "Çocuk ve Mimarlık", "Mimarlıkta Çözümleme Yöntemleri", "Mimarlıkta Deneyim ve Tasarım", "Yapılı Çevrenin Oluşumunda Yerel Yönetimlerin Rolü" gibi derslerde öğrencilere bilgi ve deneyimlerini aktarmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mehmet Şimşek'ten şok itiraf! Kur korumalıdan çıkışın perde arkası

Mehmet Şimşek'ten şok itiraf! Kur korumalıdan çıkışın perde arkası