Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset “Erdoğan’ın adaylığı hukuka aykırı”

“Erdoğan’ın adaylığı hukuka aykırı”

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3’üncü kez Cumhurbaşkanı adaylığını onaylaması sonrası kamuoyundan ‘Anayasa’ya aykırı’ tepkisi geldi. Bir çok siyasi parti YSK’ya itirazda bulunurken hukukçular ise konunun hukuka aykırı olduğunu aktardı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Erdoğan’ın adaylığı hukuka aykırı”

“ANAYASA’YA ÇOK NET VE AÇIK”

Antalya Barosu Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez, Anayasa’nın açık ve net olduğunu belirterek, “Erdoğan’ın 3’üncü kez adaylığının hukuka uygun olmadığını düşünüyoruz. Kişisel olarak bende hukuka aykırı buluyorum. 2017 referandumu sonrası sistem değişikliğinde ki mevzuata dayanmaya çalışıyorlar ama bu yeterli değil. Konuyu bertaraf edecek bir bakış açısı değil. Çok tartışılacak bir husus yok. Anayasa’da ‘herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ikiden fazla Cumhurbaşkanı seçilemez’ deniliyor. Bu çok açık ve nettir. Hukuka aykırıdır” dedi.

hüseyin geçilmez

Nuri Cengiz-3

“ANAYASA 2 KEZ SEÇİLMEYE MÜSAADE EDİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Erdoğan’ın adaylığı hukuka uygun değildir. Anayasa’da açık ve net bir hüküm var. Bunun öncesi ve sonrası değerlendirilemez. 2017’de yapılan değişikliklerde konuyla ilgili bir ekleme yok. Mevcut Anayasa 2 kez seçilmeye müsaade ediyor. Hukuki açıdan doğru değil. CHP iktidarında hukukun üstünlüğü yerine getirilecek ve daha demokratik, daha yaşanabilir, daha özgür bir Türkiye’de buluşacağız. Cumhuriyet’in 100’üncü yılını demokratik ve özgür bir Türkiye’de hep birlikte kutlayacağız.” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Canan Kaftancıoğlu: Seçim 1. turda bitebilir ve göreceksiniz bitecek

Canan Kaftancıoğlu: Seçim 1. turda bitebilir ve göreceksiniz bitecek