Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Erdoğan Bahçeli ile görüştü: 50+1 rafa kaldırıldı

Erdoğan Bahçeli ile görüştü: 50+1 rafa kaldırıldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ittifak ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşmede, Erdoğan'ın "Yüzde 50+1 partileri yanlış yollara sevk ediyor" açıklamasına Bahçeli'nin "Sistemin temeli, muhtar seçmiyoruz" yanıtıyla ortaya çıkan söylem farklılıklarının görüşmede ele alınıp alınmadığı ise açıklanmadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan Bahçeli ile görüştü: 50+1 rafa kaldırıldı
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşmenin ana gündemini 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerdeki işbirliği oluşturdu.

İki lider, AKP ve MHP heyetlerinin yerel seçimlerdeki işbirliği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Özellikle İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlıkları için Cumhur İttifakı'nın ortak adayı olacak aday adayları da görüşmede ele alındı. Ayrıca, cumhurbaşkanı seçimi için geçerli olan yüzde 50 + 1 kuralıyla ilgili olarak da liderlerin bu tartışmayı rafa kaldırdığı ve Cumhur İttifakı arasında bu konuda bir krizin olmadığı yönünde görüş birliğine vardıkları ifade edildi.

50+1 KONUSUNDA ORTAK FİKİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili olarak "Mevcutta 50 + 1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamaların ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz. Cumhurun bütününü temsil edecek cumhurbaşkanı seçiyoruz. MHP olarak dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz" diyerek "yüzde 50 + 1’in cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin temelini oluşturduğunu" ifade etmişti.

TARTIŞMA RAFA KALDIRILDI

İki lider arasında geçen hafta bir araya gelme planları yapılıyordu, ancak "yüzde 50 + 1" ile ilgili yaşanan görüş ayrılığı nedeniyle geçen hafta görüşmenin gerçekleşmediği iddia edilmişti. Bu tartışmaların ardından liderler dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşmenin yaklaşık bir saat sürdüğü ve iki liderin masasında "yüzde 50 + 1" konusunun olduğu ancak "yüzde 50 + 1 ile ilgili Cumhur İttifakı arasında bir krizin olmadığı yönünde görüş birliğine vardıkları" iddia edildi. Tartışmanın "rafa kaldırıldığı" belirtildi. Liderlerin görüşmede ana gündeminin, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerdeki işbirliği olduğu ve AKP ve MHP heyetlerinin yerel seçimlerdeki işbirliği üzerinde değerlendirmelerde bulunduğu ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ödemeler hesaplara yatırıldı! Mutlaka kontrol edin

Ödemeler hesaplara yatırıldı! Mutlaka kontrol edin