Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Emekli Maaşı Artışında Çifte Fırsat: İşte Masadaki İki Seçenek!

Emekli Maaşı Artışında Çifte Fırsat: İşte Masadaki İki Seçenek!

Emeklilerin dört gözle takip ettiği emekli maaşlarına ilişkin son dakika açıklaması geldi. Emekli maaşı zammında iki seçenek masada! AKP'nin sosyal güvenlik uzmanı Resul Kurt, düzenleme ve artış opsiyonları hakkında son dakika açıklamalarını paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekli Maaşı Artışında Çifte Fırsat: İşte Masadaki İki Seçenek!

SÜLEYMAN GEZİCİ

AKP'nin sosyal güvenlik uzmanı Resul Kurt, Ekim ayında Meclis'e sunulması planlanan emekli maaşı zammıyla ilgili konuştu. Kurt yaptığı açıklamada, emekli maaşlarının artırılması konusunun herkesi memnun etmenin zor olduğunu ifade ederken, bu nedenle masada iki ayrı seçeneğin değerlendirildiğini belirtti. Kurt, "Benim beklentim, kök maaşlarda düzenlemeler yapılması ve bu düzenlemelerin kademeli bir şekilde uygulanması yönünde" dedi.

"BİR MİKTAR BAZ ÜCRET EKLEMEK MÜMKÜN OLABİLİR"

Ekim ayında Meclis'e sunulması planlanan emekli maaşı zammıyla ilgili olarak Kurt, halihazırda 7.500 TL maaş alan emeklilerin kök maaşlarının 5 ila 6 bin TL arasında olduğunu açıkladı. Bu nedenle geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik zamın maaşlara yansımadığını vurgulayan Kurt, "Bu kişiler zamdan faydalanamıyor gibi görünüyor, ancak subvansiyonlarla maaşları 7.500 TL'ye tamamlanıyor. Burada farklı bir yaklaşım benimsenebilir, bir miktar baz ücret eklemek mümkün olabilir" şeklinde konuştu.

ZAM, BERABERİNDE SORUNLARI GETİREBİLİR

En düşük emekli maaşının 10 bin TL olması yönündeki talepler ve iddialara da değinen Kurt, bu durumun bazı zorlukları beraberinde getirebileceğini belirtti. 7.500 TL alan bir emeklinin maaşının 10 bin TL'ye yükseltilmesi durumunda, 9.500 TL alan bir emeklinin de maaşının 10 bin TL olacağını ifade etti. Buna göre 7.500 TL alan emekliye 2.500 TL, 9.500 TL alan emekliye ise sadece 500 TL zam yapılacağını aktardı. Ancak bu durumun bazı sorunları beraberinde getirebileceğine dikkat çekti.

FARKLI YAKLAŞIMLAR VAR

Sosyal güvenlik uzmanı Resul Kurt, açıklamasının devamında emekli maaşlarının artırılması için iki ayrı yaklaşımın değerlendirildiğini vurguladı. Kurt, dünya genelindeki diğer sosyal güvenlik sistemlerinin dengesine dikkat çekerken, vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek adına iki farklı yöntemin kullanılabileceğini dile getirdi. Bunlar ise şu şekildedir:

  1. En düşük emekli aylığına düzenleme getirilmesi.
  2. Ekim ayında Meclis'e sunulması planlanan emekli maaşı zammıyla ilgili 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AKP’li Hacı Yakışıklı sanatı hedef aldı: “Devlet Opera ve Balesi’ne karşıyım”

AKP’li Hacı Yakışıklı sanatı hedef aldı: “Devlet Opera ve Balesi’ne karşıyım”