Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Eğitimdeki Sorunlar Çığ Gibi Büyüyor: Suat Özçağdaş'tan Çarpıcı Değerlendirmeler

Eğitimdeki Sorunlar Çığ Gibi Büyüyor: Suat Özçağdaş'tan Çarpıcı Değerlendirmeler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, TBMM Genel Kurulu'nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eğitimdeki Sorunlar Çığ Gibi Büyüyor: Suat Özçağdaş'tan Çarpıcı Değerlendirmeler
KAYNAK: ANKA

Suat Özçağdaş, 21 yıllık AKP iktidarı döneminde eğitim sisteminin bilerek ve isteyerek siyasallaştırıldığını, dinselleştirildiğini ve iktidarın ideolojik hedefleri için araç haline getirildiğini vurguladı. Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığındaki tecrübeli kadroların yok edildiğini, eğitimin niteliğinin azaldığını ve piyasacı eğitim anlayışının hakim olduğunu ifade etti.

Öğretmenlik Mesleğinin Değer Kaybı:

AKP iktidarı döneminde öğretmenlik mesleğinin saygınlığının yok edildiğini belirten Özçağdaş, öğretmenlerin farklı istihdam şekillerine maruz kaldığını ve maaşlarının yetersiz olduğunu dile getirdi. Öğretmenlerin ekonomik zorluklar içinde olduğunu, öğretmenlik mesleğini terk edenlerin sayısının arttığını ifade etti.

Eğitim Bütçesindeki Azalma ve Yatırımlardaki Gerileme:

Eğitim bütçesinin GSYH içinde ve Merkezi Yönetim Bütçesi içindeki payının azaldığını belirten Özçağdaş, 2016 yılında yüzde 19,24 olan eğitim bütçesinin payının 2023'te yüzde 14,56'ya gerilediğine dikkat çekti. Ayrıca, bakanlık bütçesinde eğitim yatırımlarına ayrılan kaynakların yarı yarıya azaldığını ve eğitimdeki altyapı sorunlarının çözülmediğini söyledi.

Köy Okullarının Kapatılması ve Özel Okulların Artışı:

Suat Özçağdaş, 4 artı 4 artı 4 eğitim modeli ile birlikte köy okullarının kapatılmasına ve özel okulların sayısının artmasına dikkat çekti. Öğrenci sayısındaki düşüşü, imam-hatip liselerinin sayısındaki artışı ve öğrenci başına düşen derslik sayısındaki azalmayı eleştirdi.

Deprem Bölgesindeki Eğitim Sorunları:

Depremin üzerinden 11 ay geçmesine rağmen deprem bölgesindeki eğitim sorunlarının hala çözülmediğini ifade eden Özçağdaş, öğretmenlerin taleplerinin karşılanmadığını, konteyner okulların kurulamadığını ve öğrencilerin zor koşullar altında eğitim aldığını belirtti.

Suat Özçağdaş, AKP iktidarı döneminde eğitimde yaşanan sorunları detaylı bir şekilde eleştirerek, öğretmenlerin ekonomik sıkıntılarını, eğitim bütçesindeki azalmayı ve köy okullarının kapatılmasını gündeme getirdi. Ayrıca, deprem bölgesindeki eğitim sorunlarına dikkat çekerek, iktidarı eleştirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ümit Özdağ: Oy Oranımız %10’a Doğru Tırmanıyor

Ümit Özdağ: Oy Oranımız %10’a Doğru Tırmanıyor