Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset DELEGENİN İRADESİNE MÜDAHALE ANTALYA’YA YAKIŞMAZ

DELEGENİN İRADESİNE MÜDAHALE ANTALYA’YA YAKIŞMAZ

CHP Antalya ilçe kongrelerinden ardından gözler il kongresine çevrildi. Başkan Cengiz, delegenin iradesine müdahalenin Antalya’ya yakışmayacağını kaydetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DELEGENİN İRADESİNE MÜDAHALE ANTALYA’YA YAKIŞMAZ

Arda KIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz olmalı” dediği yönündeki haberler doğrulanamazken, mevcut İl Başkanı Cengiz ise, “Delegelerin iradesine müdahale edilemez” dedi.

Antalya’nın 19 ilçesinde tamamlanan CHP kongrelerinin ardından gözler il başkanlığı kongresinde çevrildi. CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’in tekrar il başkanlığına aday olduğu bilinirken, Niyazi Nefi Kara, Vahap Tuncer gibi isimlerin de aday olacağı belirtiliyor. Ancak gündeme düşen bir haberdeki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Nuri Cengiz’in tekrar Antalya’da il başkanı seçilmesi ve kongreye tek aday olarak gidilmesi” şeklindeki söylemleri doğrulanamadı. “Konuyla ilgili bilgimiz yok” diyen parti delegelerinin bazıları ise, ‘Doğru değil’ derken; konuyla ilgili net bir bilgiye ulaşılamadı.

“TAVRIM NET”

İl Başkanı Nuri Cengiz ise konuya ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada “Sonuçta kongrelerde kongre delegelerinin iradesi ile divan başkanlığı oluşup, delegelerin teveccühü ile seçim yapılır. Olay bu kadar basit hiçbir şey yok sayılmıyor. Bir haberden kaynaklı olarak bir açıklamaya gerek yok. Ne o haberden haberim var ne de delegelerin yok sayılması gibi bir talebim olmaz. Ben ilçe kongrelerinde bile hiçbir ilçede taraf olmamış bir il başkanı olarak, delegelerin iradesine müdahale edilmesi noktasında böyle bir talebim olmaz. Ben bu konuda da bir şey söylemek istemiyorum. Gazetecilik denilince.. Nasıl bir şey anlamıyorum. Genel Başkan’a diktatör demek doğru değil. Delegenin iradesi dışında bir şey gerçekleşmez. İlçe kongrelerindeki tavrım neyse il kongresinde de tavrım o olacak. Antalya’ya yakışan bir şey değil. Kongre tarihi belli olsun. Sosyal medyada ve internet basınında bu tür şeyler oluyor ben bu tür şeylere cevap vermem. Benim bu konuda tavrım her zaman nettir” ifadelerini kulandı.

BAŞKAN ADAYLARININ YORUMU!

İl Başkanlığı’na aday olacağı ileri sürülen CHP Antalya eski Milletvekili Niyazi Nefi Kara ise “Ben de konuyu internet gazetesinden okudum. Zannetmiyorum böyle olduğunu. Genel Başkan bu tür şeylere girmez. Genel Başkan’la görülmediğim için bir şey deme şansım yok” derken; yine adı il başkanlığı adaylığı ile anılan Vahap Tuncer, “Konuyu bilmiyorum. Genel Başkan’ın basına bu konuda demeci olup olmadığını bilmiyorum. Haber kaynağı kim onu da bilmiyorum. Bu konuda bilgim yok. Ben Nuri Başkan’ın aday olduğunu biliyorum ama Genel Merkez’den ‘adayımız Nuri Cengiz’dir’ denildiği konusunda hiçbir bilgim yok. Ne söylesem yanlış olur” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kanye West'in sevgilisi İtalya’da çıplak dolaştı!

Kanye West'in sevgilisi İtalya’da çıplak dolaştı!