Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hava kuvvetlerimiz büyük sorumluluk alıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hava kuvvetlerimiz büyük sorumluluk alıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hava Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güvenliğine yönelik tehditlere karşı yeni bir savunma projesi olan "Çelik Kubbe"yi hayata geçireceklerini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hava kuvvetlerimiz büyük sorumluluk alıyor"
KAYNAK: İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hava Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, "terörle mücadele başta olmak üzere, Türkiye'nin güvenliğine yönelik tehditlerin bertaraf edilmesinde hava kuvvetlerinin önemli bir sorumluluk üstlendiğini" ifade etti. Hava kuvvetlerinin her alanda daha da güçlendirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirten Erdoğan, "Çelik Kubbe" adı verilen yeni bir hava savunma projesini hayata geçireceklerini duyurdu.

“Birilerinin demir kubbesi varsa bizim de çelik kubbemiz olacak”

Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin savunma sanayisinde elde ettiği başarılara da değindi. Özellikle insansız hava araçlarında (İHA) yakalanan ivmenin tüm dünyada takdir edildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, "50'yi aşkın ülkede Türk SİHA'ları kullanılıyor" dedi. Erdoğan, "Sistemler sistemi olarak geliştireceğimiz Çelik Kubbe projemizle, katmanlı hava savunma sistemlerimiz ve algılayıcılarımızı entegre ederek vatan savunmasında hava kuvvetlerimizin ihtiyaç duyduğu her şeyi üreteceğiz" diye ekledi.

“Türkiye, kendi göbeğini kendi kesmek zorunda olan bir ülkedir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayisinde kendi imkanlarıyla ayakta durmasının önemine de dikkat çekti. "Türkiye, üyesi olduğu ittifakların ihtiyaç anında nasıl davrandığını Suriye krizinde bizzat tecrübe etti. Patriot bataryası göndermekten bile çekinen bu ittifaklar, PKK'nın Suriye uzantısına açık destek verdiler," dedi. Türkiye'nin kendi insan kaynağına güvenmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Tüm yumurtalarımızı tek sepete koyma yanlışına düşmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

“FETÖ ihanet çetesini söküp atmakla kalmadık, ordumuzu güçlendirdik”

Cumhurbaşkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son yıllarda karşılaştığı zorluklara da değinerek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ordunun daha da güçlendiğini belirtti. "FETÖ ihanet çetesini söküp atmakla kalmadık, ordumuzu her alanda daha da güçlendirdik," diyen Erdoğan, bu süreçte gerçekleştirilen askeri harekatların Türkiye'nin kararlılığını ve gücünü gösterdiğini vurguladı.

“Ordumuzu çok daha ileri seviyelere taşıyacağınıza yürekten inanıyorum”

Mezun öğrencilere hitap eden Cumhurbaşkanı, "Burada aldığınız modern ve kaliteli eğitimle, ordumuzu çok daha ileri seviyelere taşıyacağınıza yürekten inanıyorum," dedi. Erdoğan, genç teğmenlere vatan savunmasında üstün başarılar dileyerek, "Siz genç teğmenlerimize sonuna kadar güveniyorum" ifadesini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Haluk Levent Sosyal Medyaya Ara Verdi!

Haluk Levent Sosyal Medyaya Ara Verdi!