Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Cumartesi Anneleri yıllar sonra Galatasaray Meydanı'nda açıklama yaptı

Cumartesi Anneleri yıllar sonra Galatasaray Meydanı'nda açıklama yaptı

Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlal' kararına rağmen Cumartesi Anneleri'nin haftalık açıklama yapmaları engellendi. Ancak 972. haftada, ellerinde karanfiller ve fotoğraflarıyla Galatasaray'a çıkarak sessiz bir protesto gerçekleştirdiler. Meydana karanfiller bırakıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumartesi Anneleri yıllar sonra Galatasaray Meydanı'nda açıklama yaptı
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Gözaltında kaybolan sevdiklerinin akıbetini soran ve faillerin yargılanması talebiyle her hafta Cumartesi günü oturma eylemi düzenleyen Cumartesi Anneleri, bu hafta eylemlerini 972. kez gerçekleştirdi. Ellerinde beyaz karanfiller ve kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarıyla Galatasaray Meydanı'na çıkan Cumartesi Anneleri, sessiz bir protesto gerçekleştirdi.

Karanfiller, kayıplarını simgelerken, Galatasaray Meydanı'nın taşlarına bırakılan beyaz çiçekler, kaybedilen sevdiklerinin anısını yaşatma ve adalet taleplerini vurgulama amacını taşıdı. Eyleme katılanlar, duygusal anlar yaşayarak, kaybettikleri yakınlarının akıbetini öğrenme ve sorumluların yargılanması için adalet arayışlarını sürdürdüler.

Cumartesi Anneleri adına yapılan açıklamada, devletin sorumluluğu ve duyarsızlığı vurgulanarak, kayıpların akıbetine dair net bilgilerin açıklanması talep edildi. Ayrıca, faillerin adalete hesap vermesi için daha etkin adımlar atılması çağrısında bulunuldu.

Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirdiği bu haftalık oturma eylemi, adalet ve insan hakları mücadelesinin sembolik bir parçası olmaya devam etti.

Ekran Resmi 2023-11-11 12.58.00

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marketin kepenginin altında kalan kedi

Marketin kepenginin altında kalan kedi