Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Cumartesi Anneleri'nin 'Kanuna Muhalefet' davası ertelendi

Cumartesi Anneleri'nin 'Kanuna Muhalefet' davası ertelendi

Cumartesi Anneleri'nin, İstanbul'da gerçekleştirdiği haftalık oturma eylemlerine ilişkin açılan 'Kanuna Muhalefet' davası mahkeme tarafından ertelendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumartesi Anneleri'nin 'Kanuna Muhalefet' davası ertelendi
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul'da Galatasaray Meydanı'nda düzenlenmek istenen 700'üncü hafta buluşması sırasında polis müdahalesiyle gözaltına alınan Cumartesi Anneleri'nin yargılandığı dava, önemli bir gelişmeyle ertelendi. Dava, savcının mütalaa hazırlayabilmesi için 10 Ocak 2025 tarihine kadar ertelendi.

Cumartesi Anneleri'nin 700. Hafta Buluşması ve Polis Müdahalesi

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini araştırmak amacıyla Galatasaray Meydanı'nda 700. hafta buluşmalarını düzenlemeyi planladı. Ancak, polis müdahalesi sonucunda 46 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bu kişiler, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet iddiasıyla yargılanıyor. Davanın duruşması, İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi.

Duruşmada Kimler Hazır Bulundu?

Duruşmada, haklarında dava açılan bazı isimler ve avukatlar hazır bulundu. Ayrıca, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD), Uluslararası Af Örgütü ve PEN Norveç Türkiye Danışmanı Caroline Stockford gibi uluslararası gözlemciler de duruşmayı izledi.

Mahkeme Kararları ve Süreç

Savcı, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanabilmesi için dosyanın Başsavcılığa gönderilmesini talep etti. Mahkeme, savunması alınmayan iki isim yönünden dosyanın ayrılmasına ve esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın iddia makamına gönderilmesine karar verdi.

Bir Sonraki Duruşma Tarihi

Mahkeme, dava sürecinin ilerleyebilmesi için duruşmayı 10 Ocak 2025’e erteledi. Bu süre zarfında, davanın seyrine ilişkin gelişmeler ve hazırlıklar devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Motosiklet ve Hafif Ticari Araç Çarpıştı

Manavgat'ta Motosiklet ve Hafif Ticari Araç Çarpıştı