Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset CHP'li Ulaş Karasu: "Bakanlar Devletin Parasıyla AKP’nin Seçim Propagandası Yapıyor"

CHP'li Ulaş Karasu: "Bakanlar Devletin Parasıyla AKP’nin Seçim Propagandası Yapıyor"

CHP'li Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı ve Bakanların açılış, anahtar teslimi ve temel atma törenlerinde AK Parti adaylarına oy istediklerini iddia etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'li Ulaş Karasu: "Bakanlar Devletin Parasıyla AKP’nin Seçim Propagandası Yapıyor"
KAYNAK: ANKA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı'nın ve Bakanların açılış, anahtar teslimi ve temel atma adı altındaki törenlerde AK Partili adaylara oy istediklerini iddia etti. Karasu, "Cumhurbaşkanı Anayasa'yı ihlal ediyor ve hamasetle partisinin adaylarına oy istiyor. Harcamaları devlete ödetiyor. Bakanlar da devletin parasıyla AKP'nin seçim propagandasını yapıyor. Müslümanlıktan dem vuranlar, yetim parasını kendi çıkarları için kullanıyorlar" dedi.

Karasu'nun Açıklamaları

CHP Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, yerel seçimlere az bir süre kala Cumhurbaşkanı'nın ve Bakanların gerçekleştirdiği törenlerde AK Partili belediye başkan adaylarına oy istediklerini belirtti. Karasu, bu tür törenlerin vatandaşın vergileriyle yapıldığını ve eleştirilecek bir durum olduğunu dile getirdi.

Karasu, TBMM'ye yazılı soru önergesi vererek, bakanlıkların ve ilgili kamu kurumlarının bütçeleriyle gerçekleştirilen yatırımlar için düzenlenen törenlerin aslında AK Parti'nin mitingleri için kullanıldığını ifade etti. Ayrıca, bu törenlerde muhalefet partilerine haksız itham ve iddialarla saldırıldığını belirtti.

Soru Önergeleri

CHP'li Karasu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a bir dizi soru yöneltti. Bu sorular arasında, bu tür uygulamaların incelenip incelenmediği, kamu kaynaklarıyla yapılan yatırımların iktidar partisine oy devşirilmesine yönelik mitinglere dönüştürülmesinin uygun olup olmadığı gibi konular yer aldı.

Karasu ayrıca, bu tür törenlerin hangi bakanlıklar tarafından ve ne sıklıkla düzenlendiğini, bu törenler için harcanan bütçelerin ne kadar olduğunu sordu. Açıklamalarında, Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla gerçekleştirilen törenlerin listesinin ve bu törenler için harcanan miktarların da talep edildiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer mal varlığını açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer mal varlığını açıkladı