Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Başbakan Adnan Menderes ve Bakanlar 63. yıl dönümünde anıldı

Başbakan Adnan Menderes ve Bakanlar 63. yıl dönümünde anıldı

Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, idamlarının 63. yılında mezarlarında düzenlenen törenle anıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başbakan Adnan Menderes ve Bakanlar 63. yıl dönümünde anıldı
KAYNAK: İHA

Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, idam edilişlerinin 63. yılında Zeytinburnu Topkapı’daki anıt mezarda düzenlenen bir törenle anıldı. Bu anlamlı törende, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adnan Menderes’e duyulan sevginin zamana bağlı olmadığını ve ebediyen devam edeceğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Açıklamaları

Törene İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Kuran'ı Kerim okunmasıyla başladı ve Menderes, Zorlu ve Polatkan için dualar edildi. Adnan Menderes’in kabrine karanfil bırakıldı. Ardından 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabri de ziyaret edilerek dua edildi ve karanfil bırakıldı.

Ali Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada, “Merhum Adnan Menderes’in manevi huzurunda, bağımsızlığımıza ve milli irademize vurulmaya çalışılan prangaları, 27 Mayıs’ı, 12 Eylül’ü, 15 Temmuz’u; tüm darbe, ihanet ve kalkışmaları bir kez daha lanetliyoruz” dedi. Yerlikaya, darbe ve kalkışmaların milletin özgürlüğüne ve devletin bekasına yönelik hain saldırılar olduğunu belirterek, “Bu kirli odaklar, her zaman seçilmiş hükümetlere ve milletin iradesine karşı hareket etmişlerdir” diye konuştu.

Tarihi Bir Kara Lekeye Dair Yorumlar

İçişleri Bakanı, konuşmasında Adnan Menderes ve arkadaşlarının kurban edildiği dar ağacına değinerek, “Menderes ve dava arkadaşlarının şahsında mahkum edilen sadece bir kişi değil, milletimizin özgür iradesiydi. Merhum Necip Fazıl’ın dediği gibi, ‘Bir nar ağacı var, bir de dar ağacı. Namerde nar düştü, yiğide dar ağacı’” dedi.

Yerlikaya, Menderes’in halkın gönlünde yaşamaya devam ettiğini belirterek, “Onun kalemini kıranlar tarihin çöplüğünde zalim olarak anılacaktır” şeklinde konuştu. Yassıada’nın son 11 yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesiyle “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” olarak yaşatıldığını ve Adnan Menderes’in hayalini kurduğu “Büyük ve Güçlü Türkiye” hedefinin son 23 yıldır AK Parti tarafından sürdürüldüğünü vurguladı.

Ali Yerlikaya, konuşmasının sonunda Adnan Menderes’e duyulan sevginin sadece 63 yıl değil, asırlar boyunca dinmeyeceğini belirtti. “Aziz milletimiz, milli iradesine canı pahasına sahip çıkıyor. Bizler bugün asil bir Zeybek’i ve İstiklal Madalyası sahibi bir milli mücadele kahramanını anıyoruz. Aziz hatıraları asla unutulmayacak” dedi.

Ümran Menderes’in Açıklamaları

Adnan Menderes’in gelini Ümran Menderes, konuşmasında “27 Mayıs 1960 ve 16-17 Eylül 1961 tarihleri ülkemizin siyasal tarihinde kara bir leke olarak yer almıştır. Bu acı olaylar müttefik ülkeler ve içimizdeki maşalar tarafından yaşatılmıştır” dedi. Menderes, darbelerin ve darbe teşebbüslerinin tekrarlandığını ve ülkeye büyük zarar verdiğini belirtti.

Törende, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri de merhum Başbakan Adnan Menderes ve dönemin bakanlarından dedesi Tevfik İleri’yi andı. Protokol üyeleri, Adnan Menderes’in kabrine karanfil bıraktıktan sonra, 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabri de ziyaret edilerek dua edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Maymun çiçeği Covid-19 kadar geniş kitleye ulaşacak mı?

Maymun çiçeği Covid-19 kadar geniş kitleye ulaşacak mı?