Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset CHP'de Parti Meclisi ve MYK toplanacak! Af ve yerel seçim gündem konusu olacak?

CHP'de Parti Meclisi ve MYK toplanacak! Af ve yerel seçim gündem konusu olacak?

27 Kasım Pazartesi günü CHP'de Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi toplantıları gerçekleştirilecek. MYK'nın öncelikli gündem maddesinin yerel seçimler olması beklenirken, Parti Meclisi'nde ise tüzük kurultayının ertelenme talebi ile partiden ihraç edilen üyelere af getirilmesi konuları ele alınacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'de Parti Meclisi ve MYK toplanacak! Af ve yerel seçim gündem konusu olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde, Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi arka arkaya toplantılarını düzenleyecek. Yarın, 27 Kasım Pazartesi günü, önce MYK toplantısı gerçekleştirilecek, ardından ise Parti Meclisi toplantısı yapılacak. MYK'nın ana gündem başlığını 31 Mart 2024'te yapılacak "yerel seçimler" oluşturacak.

Parti Meclisi toplantısında ise tüzük kurultayının ertelenme talebi ve Cumhuriyet'in yüzüncü yılı dolayısıyla partiden ihraç edilenlere af getirilmesi konuları ele alınacak. Cumhuriyet'in yüzüncü yılı dolayısıyla partiden ihraç edilenlerin affedilmesi konusu, CHP Parti Meclisi'nin bir diğer ana gündem maddesini oluşturacak. Af talebinde bulunan isimler arasında yer alan isimlerden biri, Temmuz ayında partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan oluyor.

TÜZÜK KURULTAYI İÇİN PARTİ MECLİSİ BEKLENİYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 14 Kasım'da 81 il başkanıyla bir araya gelerek toplantı yapmıştı. Toplantının ardından il başkanları, seçim takvimi, adaylık başvuru süreci ve kurultayın mayıs ayında yapılması önerileriyle tavsiye kararı almışlardı. Parti Meclisi toplantısında, bu tavsiye kararı değerlendirilecek ve tüzük kurultayının ertelenmesi yönünde bir karar çıkması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail serbest bıraktığı Filistinli mahkumun evine saldırı düzenledi

İsrail serbest bıraktığı Filistinli mahkumun evine saldırı düzenledi