Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset CHP Genel Başkanı Özgür Özel Yerel Seçim İçin İlk Adayını Açıkladı! İşte O Antalyalı Başkan

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Yerel Seçim İçin İlk Adayını Açıkladı! İşte O Antalyalı Başkan

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da partisinin milletvekilleriyle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, aday olmayacağını açıklayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i yeniden aday gösterdi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Yerel Seçim İçin İlk Adayını Açıkladı! İşte O Antalyalı Başkan

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da partisinin milletvekilleriyle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, aday olmayacağını açıklayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i yeniden aday gösterdi. 

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen Yeniden Aday

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da partisinin milletvekilleriyle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, aday olmayacağını açıklayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i yeniden aday gösterdi. Özel, “Beni kırdı, partililerimizi kırdı ama engelli kardeşlerimizi kırmadı. Adaylığını ilan ediyoruz. Şükrü başkanım, genel başkanlığımın ilk adaylık ilanıdır. Kabul buyurunuz” dedi.

Engelli Bireyler ve Ailelerine Özel Mesaj

Özel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilerle bir araya geldi. Engellileri dezavantajlarıyla baş başa bırakmanın doğru olmadığını belirten Özel, “CHP’li belediyeler, engelli dostu belediyecilik içindedir. Yaptıkları her işi, engelli dostu olarak, tam olarak yapmak durumundadırlar. Bu konuda belediye başkanlarımızla övünüyoruz” diye konuştu.120241996-ozgur-ozel-yerel-secim-icin-ilk-adayini-acikladi_4

Şükrü Sözen’in Adaylığı

Yerel seçimlerde aday olmak isteyenlerin kendisiyle görüşmek için sıra beklediğini belirten Özel, “Benimle görüşmek isteyenlerden biri de Şükrü Sözen’di. O görevi bırakmak için görüşmek istedi. Kendisini ikna etmeye çalışıyorum. Engelli kardeşlerim bana dedi ki ‘Şükrü Sözen giderse, biz kaybederiz’ dedi. Manavgat kendisinden razı, çalışanlar kendisinden razı. Şükrü başkanım, genel başkanlığımın ilk adaylık ilanıdır. Kabul buyurunuz” dedi. Özel daha sonra Sözen’i kürsüye davet etti. Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Sözen’in elini kaldırarak adaylığını açıklayan Özel, “Dünya Engelliler Günü’nde beni kırdı, partililerimizi kırdı ama engelli kardeşlerimizi kırmadı. Adaylığını ilan ediyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Ne Olmuştu?

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in aday olmayacağını açıkladı. Şükrü Sözen'in deedesi Şükrü Sözen 17 yıl, babası İbrahim Sırrı Sözen 10 yıl süreyle Manavgat Belediye Başkanlığı yapmıştı. Sözen de 15 yıldır görev yapıyor.

Toplantının Detayları

Sözen'in hizmetlerini anlattığı toplantıya, Şükrü Sözen’in eşi ve annesi, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu başkanları, belediye eski başkanlarından Akay Şenel, CHP Manavgat ilçe yönetimi, üyeler ve partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantı, belediye başkanı Şükrü Sözen’in 15 yıl boyunca ilçeye yaptığı hizmetlerin anlatıldığı sinevizyonla başladı.355684

Sözen’in Açıklamaları

Sözen, toplantıda yaptığı konuşmada, ilk göreve geldiği dönemde Manavgat’ın eski belediye başkanlarından olan babası İbrahim Sözen’e atıfta bulunarak, ‘eski reisin oğlu’ olarak anıldığını hatırlattı. Kendisi için bu durumun gurur verici olduğunu belirtti. Ayrıca, FETÖ’cüler tarafından kumpasla 16 ay hapis yattığını, sonrasında beraat ettiğini ve çıktığını belirtti.unnamed

Kararın Ardından

Başkan Sözen’in aday olmayacağını açıklamasının ardından, salonda bulunan vatandaşlar ve partililer, uzun süre Sözen’in aldığı karara itiraz etti. Bu durum, Manavgat’taki siyasi atmosferi değiştirecek gibi görünüyor.

Şükrü Sözen Kimdir?

2009 yılında başladığı ve 3 dönemdir yürüttüğü göreviyle tanınan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP’li bir politikacıdır. Sözen, ‘Bitmeyen hikaye Manavgat. Hizmette 15 yıl Toplantısı’ düzenleyerek, önümüzdeki dönem aday olmayacağını açıkladı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen 1964 yılında Manavgat’ta doğdu. İlk eğitimini Manavgat Çağlayan İlköğretim Okulu’nda, orta ve lise eğitimini ise 1975 – 1981 yılları arasında İzmir Özel Fatih Koleji’nde tamamladı. Vatani görevini 1984 yılında İzmit Gölcük’te bitiren Şükrü Sözen, daha sonra ticaret hayatına atılmış, Sözen Ailesi’ne ait şirketlerde uzun yıllar faaliyetTe bulunmuştur. 

Dedesi Şükrü Sözen 17 yıl, babası İbrahim Sırrı Sözen 10 yıl süreyle Manavgat Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştür. Şükrü Sözen, 2009-2014 ve 2019 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Manavgat Belediye Başkanı olmuştur. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Demir Kubbe arızasına soruşturma açıldı

Demir Kubbe arızasına soruşturma açıldı